Video | Heerlijke beelden Zesdaagse Gent: Iljooooo, ontblote Havik en bloemen in gezicht

Naast dat er heel hard wordt gefietst wordt er ook heel hard gefeest tijdens de Zesdaagse van Gent. Ook door de renners zelf. Heerlijke beelden!

Lotto Zesdaagse van Gent 2022 day 3

De Ronde van Vlaanderen is de hoogmis van de koers, maar de Zesdaagse van Gent gooit toch ook hoge ogen wat betreft wielercultuur in optima forma. Op het Kuipke in Gent is het zes dagen lang één groot wielerfeest. Wij lichten er hier wat heerlijke beelden uit, waarbij ook drie Nederlanders de show stelen..

Iljooooo, Iljooooo

Maar het draait in Gent deze dagen vooral om Iljo Keisse. De Belg die op de weg jarenlang bij QuickStep reed, neemt in Gent afscheid en dat willen ze weten ook. Telkens als hij aanvalt of wint (zoals hieronder de scratch) staat het Kuipke in vuur en vlam: Iljooooo, Iljooooo (overbodig om te melden, maar: geluid aan)

Bloemen in het gezicht

Jan Willem van Schip kan naast fietsen als een malle ook heel goed mikken. Na een race gooit hij de bloemen zo in het gezicht bij een niet oplettende vrouw. Een wijze les: bij een zesdaagse altijd op blijven letten..

Ronderecord

Er wordt dus ook heel hard gefietst in Gent. Zo hard dat het ronderecord al diggelen ging. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder raasden in iets meer dan 8 seconden over de baan tijdens de ploegkoers.

Shirt uit en zwaaien!

En na een mooie avond fietsen (en drinken; toeschouwers bier, renners water) is het tijd voor feest. Nederlanders Philip Heijnen en Youri Havik zijn op de baan de gangmakers en doen gezellig met met het liedje shirt uit en zwaaien.

Er wordt natuurlijk niet alleen keihard gefeest in Gent, maar ook keihard gefietst, zoals je al zag aan het ronderecord. Ghys en De Vylder zijn na drie dagen koploper. Alleen de duo's Van den Bossche/Havik, Hesters/Teutenberg en Keisse/De Buyst staan nog in dezelfde ronde. De Zesdaagse van Gent duurt nog tot en met zondag.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022