Hoe Wout van Aert zijn schaapjes op het droge houdt: 'NFT's brachten 47.000 euro op'

Op de fiets een steengoed renner, naast de fiets een zakenman. Wout van Aert legt uit wat hij met zijn goed verdiende centen doet.

Tour de France 2022 stage 21

Wout van Aert mag zich bij de grootverdieners van het peloton rekenen. Met zo'n 2,2 miljoen euro per jaar verdient hij aardig zijn boterham. Toch laat hij zijn centen niet zomaar op zijn bankrekening staan.

In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt Van Aert dat hij deze zomer een voorstel kreeg van Heylen Vastgoed om mee te stappen in de zaak. Hij ging in op het voorstel en is nu samen met zijn echtgenote minderheidsaandeelhouder.

"Ik verdien goed mijn boterham. Maar ik denk ook aan de toekomst, aan mijn zoon en aan mijn vrouw. Ik hoop, als ik over enkele jaren stop, dat ik alleen nog leuke dingen kan doen. Ik zal zeker nog werken. Hopelijk niet omdat het moet. Daarom probeer ik slim te investeren", vertelt hij.

Investeren houdt uiteraard risico's in en daar is Van Aert zich van bewust. "Wellicht is dit risicovoller dan een appartementsblok neer te zetten. Daar kan je op voorhand tellen wat je ervoor terugkrijgt. Maar het geloof is groot. Het is ook belangrijk om iets met een uitdaging te doen"

Verder bracht Van Aert NFT's van zijn drie grootste overwinningen op de markt. De opbrengst bedroeg zo'n 47.000 euro. "Ik moet wel bekennen dat het wat door de ploeg werd gestuurd. Ik ben niet de persoon voor dat soort dingen. Ik wist al heel snel dat dat niet mijn ding zou zijn."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022