Vansevenant over gemoedsveranderingen Cavendish: 'Niet evident om alles te geven voor zo'n kopman'

Mark Cavendish reed de voorbije twee jaar voor Quick-Step Alpha Vinyl en was daar zijn volledige zelf. Dat was weleens moeilijk.

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

Ploegmaat Mauri Vansevenant, die samen met Cavendish de Giro d'Italia reed in 2022, vertelde in gesprek met de podcast Wielerpodcast De Koffiestop over de samenwerking met de topsprinter. "Ik moet eerlijk zeggen dat Cav een hele speciale kopman is", begint hij zijn verhaal. "Als het goed gaat, is hij fantastisch en uitbundig. Maar als het slecht gaat, is hij volledig het omgekeerde en kan hij enorm te keer gaan."

De Belgische klimmer vond dat niet altijd even makkelijk, geeft hij toe. "Het is niet altijd evident om voor zo'n iemand het uiterste te geven. Maar ik heb natuurlijk respect voor wat hij heeft gedaan en gewonnen in het verleden. Cav is een zeer emotioneel iemand. De ene dag knuffelt hij je dood, de andere dag vervloekt hij je. Ik denk dat dat een beetje typisch is voor sprinters."

2023

Op moment van de podcast vertelde Vansevenant dat zijn programma voor 2023 nog niet helemaal vastligt, maar toch denkt hij te weten waar hij komend seizoen zal rijden. "Persoonlijk denk ik dat het voor mij weer de Giro gaat zijn. Nee, dat is niet goed te combineren met de klassiekers. Dat was een beetje te veel dit jaar. Je kunt niet én de klimklassiekers én de Giro op het hoogste niveau zijn."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022