Puck Pieterse wint haar eerste WB-elite na demonstratie in Overijse: 'Het was zwaar, maar wat een coole race!'

Puck Pieterse heeft op imponerende wijze voor het eerst een wereldbeker op haar naam geschreven. Ze reed in de eerste ronde weg.

Wereldbeker Cyclocross Race Druivencross 2022 women

De omstandigheden in Overijse waren zwaar. Loodzwaar. De regenval had er voor gezorgd dat het zeer modderig en daarmee zeer technisch werd. Zeker door de extra hoogtemeters in Overijse was het ploeteren. Het bleek een kolfje naar de hand van Puck Pieterse, die al snel de leiding nam en technisch superieur was ten opzichte van de concurrentie.

Haar grote concurrente Fem van Empel ging in de achtervolging, maar in de eerste ronde was Pieterse al liefst negentien seconden sneller dan haar. Ondanks wat slippertjes - al maakte werkelijk iedereen die - breidde ze haar voorsprong alsmaar uit en in de tweede ronde lag ze al liefst 45 seconden voor op Van Empel.

Ook in de derde ronde werd de voorsprong weer groter en lag Pieterse 57 seconden voor op Van Empel en 1 minuut en achttien seconden op nummer drie in de wedstrijd Van Anrooij. Zodoende zat er weinig spanning in de cross in Overijse, maar desondanks was het genieten geblazen omdat Pieterse technisch zo sterk voor de dag kwam en uiteindelijk haar eerste elite-cross wist te winnen. Al met al was ze meer dan een minuut sneller dan nummer twee Van Empel.

Pieterse na afloop: "Het was zwaar, maar wat een coole race! Ik wilde op kop zitten in de eerste afdaling. Ik nam alle risico's in de eerste rondes, maar daarna controleerde ik en nam ik iets minder risico's. Ik had verwacht dat het meer bij elkaar zou blijven, maar ik ben natuurlijk blij dat dat niet is gebeurd."

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022