Video | Een fietserehaag: emotioneel afscheid Iljo Keisse bij Zesdaagse van Gent

Op 'zijn' Zesdaagse kreeg Iljo Keisse gisteren een prachtig afscheid. Mooie beelden! (En hij presteerde ook nog zeer goed in Gent.)

Lotto Zesdaagse van Gent 2022 day 6

De mooie loopbaan van Iljo Keisse zit er nu toch echt op. Eerder nam hij aan de zijde van Remco Evenepoel al afscheid als wegrenner in Binche-Chimay-Binche (hoewel hij een week later het toch niet kon laten om ook nog even de Memorial Rik Steenbergen en de Sluitingsprijs Putte-Kapellen mee te pakken).

De 39-jarige Keisse reed op de weg twaalf jaar in dienst van QuickStep, maar was ook zeer actief als baanrenner. En als echte Gentenaar kon hij natuurlijk alleen maar afscheid nemen op het Kuipke, in zíj́n Zesdaagse.

De afgelopen dagen zagen we al mooie beelden van het publiek dat massaal zijn naam scandeerde (Iljoooo, Iljoooo). Maar gisteren was het dan echt zover: het afscheid van Iljo Keisse. Voor de finale-avond van het wielerspektakel werd hij in het zonnetje gezet door de organisatie en zijn collega's.

Keisse reed door een fietserehaag van de andere deelnemers, waarna zijn vrouw en twee zoontjes de baan opkwamen voor een emotioneel afscheid, dat Keisse zichtbaar raakte.

De oude vos Keisse deed in Gent niet alleen maar mee, hij streed ook mee voor de zege. Samen met maatje Jasper De Buyst werd hij uiteindelijk derde, achter het duo Fabio Van Den Bosche/Youri Havik (tweede) en Lindsay De Vilder en Robbe Ghys (eerste). Keisse wordt na een welverdiende vakantie komend seizoen ploegleider bij QuickStep.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022