Renaat, Alvarado en Pidcock showen voetbalkwaliteiten, maar enkel Fem van Empel laat zien dat ze balgevoel heeft

Veel wielrenners voetbalden vroeger, maar veel stopten ook omdat ze niet in teamverband konden spelen of omdat ze er weinig van bakten.

Wereldbeker Cyclocross Race Druivencross 2022 women

Vanwege het begin van het wereldkampioenschap voetbal zondag was er zondag in Overijse een bal aanwezig bij de veldrit daar. Op een filmpje van het Twitter-account van de wereldbeker is te zien hoe onder anderen Renaat Schotte, Ceylin del Carmen Alvarado, Tom Pidcock, Shirin van Anrooij en Laurens Sweeck overweg kunnen met een voetbal. En dat is niet veel soeps.

De enige die balgevoel laat zien is Fem van Empel, die voordat ze ging crossen jarenlang aan voetbal deed. Op het filmpje is te zien dat ze als enige de bal lang kan hooghouden en ze sluit zelfs af met een rondje om de wereld. Een bekend trucje onder voetballers.

In gesprek met Wieler Revue vertelde ze onlangs dat ze ook al eens de vrouwelijke Remco Evenepoel is genoemd. "Het gebeurt niet vaak, maar ik ben al eens de vrouwelijke Remco Evenepoel genoemd, ja. Ik heb het voetbal nooit gemist. Fietsen ging meteen zó goed en vorig jaar kon ik zelfs de aansluiting met de top bij de profs maken. Dat had ik niet verwacht, want ik train op een manier dat ik vooral op de langere termijn een goede renster word."

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022