Paul Herygers: 'Volgens mij is Pidcock sterker dan vorig seizoen'

Het Vlaamse veldrijgeweten zet Van der Poel en Van Aert nog wel boven Pidcock, maar hij was onder de indruk van de Brit.

World Cup cyclocross Hulst 2021

Gisteren maakte Mathieu van der Poel zijn (voorlopige) crossprogramma bekend en dus weten we een beetje waar we aan toe zijn de komende winter als het gaat om De Grote Drie in het veld.

Zo zullen Van der Poel en Van Aert zeven keer tegen elkaar crossen, maar laten we ook die derde man in de regenboogtrui niet vergeten. Van Aert en MVDP zien we voor het eerst op 4 december samen (Antwerpen) in het veld, maar Pidcock vs. MVDP staat al voor aanstaande zondag op het menu in Hulst.

Het Vlaamse crossgeweten Paul Herygers verwacht er veel van zegt hij in De Tribune, de podcast van Sporza. Hij denkt zelfs dat Van der Poel misschien wel iets vroeger dan gepland het veld induikt omdat hij Pidcock al goed voor de dag zag komen in Overijse.

"Ik vraag me in stilte af of de prestaties van Tom Pidcock iets met die timing te maken hebben. Misschien heeft Mathieu gezien dat de Brit al die andere crossers meteen bij de nek neemt en denkt hij bij zichzelf dat het dan ook aan hem is."

DRS aan

Herygers genoot van Pidcock. "Ik was onder de indruk. Het was alsof hij twee rondes met DRS (term uit de Formule 1, red.) reed om terug naar de kop van de wedstrijd te rijden. Hij heeft twee uur getraind in het veld en die kapoen pakt meteen uit."

Toch denkt dat hij dat Van der Poel (en ook Van Aert later) meteen sterk voor de dag zullen komen. Sterker dan Tom Pidcock.

"Mathieu gaat hongerig zijn. Ik geef mensen gelijk die Van der Poel en Van Aert een trapje boven Pidcock zetten, maar ik ben toch in positieve zin geschrokken van de Brit afgelopen weekend. Volgens mij is Pidcock sterker dan vorig seizoen."

Cyclocross
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2021