Video | Bewijs uit het peloton: wielrenners zijn echt de vriendelijkste mensen ter wereld

Eigen ploeg of niet, wielrenners helpen elkaar altijd, zo blijkt uit dit mooie filmpje met unieke GoPro-beelden uit het voorbije seizoen!

Tour de France 2021 stage 7

Natuurlijk is het ook weleens wat onvriendelijk in het peloton, maar elkaar er zo bijnaaien als voetballers soms doen, zul je in de wielerwereld toch niet zo snel zien.

Sterker nog, ze helpen elkaar als het moet. Ook renners die niet bij elkaar in de ploeg zitten. Het is hartstikke normaal dat niet-ploeggenoten met elkaar trainen, maar ook in de koers steken ze af en toe een helpende hand naar elkaar uit.

Velon laat dat zien in een mooi filmpje met GoPro-beelden van afgelopen seizoen. Daarin zie je dat het soms lastig is om je eigen bidon aan te pakken en dat in tijden van grote hitte (en dus dorst) de drankjes keurig verdeeld worden, dwars door ploegverbanden heen. Mooi om te zien!

Velon is een organisatie waar de grote wielerploegen een belang in hebben. Ze publiceren live data in koersen en zorgen dus ook voor beelden die echt vanuit het peloton komen. Jumbo-Visma behoorde tot de oprichtende ploegen achter Velon.

Pelotonpraat
  • Photo PN/Cor Vos © 2021