Niels Albert denkt dat Van der Poel te verslaan is door Sweeck en co: 'Houdt zijn rug het? Zijn alle vragen uit zijn hoofd?'

Niels Albert zit niet om een mening verlegen en in zijn column vertelt hij niet te verwachten dat een van de grote drie zomaar gaat winnen.

World Cup Overijse Elite 2021

Wat de cross in Overijse volgens de tweevoudig-wereldkampioen heeft aangetoond is dat Tom Pidcock heel goed is, maar ook dat een hele goede Pidcock niet zomaar wint van in dit geval Michael Vanthourenhout. Albert roept hem, maar ook Sweeck, Iserbyt en Van der Haar op zich dan ook niet zomaar neer te leggen bij de suprematie van de grote drie.

Komend weekend keert Van der Poel terug, een week later ook Van Aert. Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws: "Als Vanthourenhout in Overijse één belangrijk signaal gaf, dan is het dat het kan. Zolang je er maar in gelooft. De komst van Mathieu en Wout leidt tot een ander soort crossen. Ze wachten nooit en breken de koers graag open. Maar... toch maar even afwachten hoe goed ze zijn."

Albert gaat er niet zomaar vanuit dat Van der Poel komend weekend in Zeeland wint. "Houdt die rug van Van der Poel het? Zijn alle vraagtekens in zijn hoofd nu verdwenen? Probleem is dat zowel hij als Van Aert aan zijn status verplicht is om meteen top te zijn en te winnen. Dat is gewoon allesbehalve vanzelfsprekend."

Strijd is wat Albert verwacht van de concurrentie. "Maak het ze verdorie lastig, jongens. Blijf voor spanning en spektakel zorgen. En moeten jullie finaal toch het onderspit delven? Geen probleem. Iedereen zal er vrede mee hebben. Ik weet het: voor hetzelfde geld staan we zondagavond weer met beide voeten op de grond en praten we totaal anders. Maar laat ons tenminste heel even de illusie hebben dat de grote drie kwetsbaar zijn."

Cyclocross
  • Photo Gregory van Gansen/Cor Vos © 2021