HomeAchtergrondWout van Aert: 'Haal nu veel meer plezier uit de cross dan...

Wout van Aert: ‘Haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger’

Wout van Aert wil natuurlijk winnen, maar plezier hebben in de cross vindt hij net zo belangrijk. Een liefhebber aan het woord.

Wout van Aert begint op zondag 4 december aan z’n crossseizoen in de Wereldbeker van Antwerpen, waar hij het meteen tegen eeuwige rivaal Mathieu van der Poel opneemt. Hij zal daar door een antibioticakuur waarschijnlijk niet top aan de start staan.

Maar dat neemt niet weg dat de Belg wel staat te trappelen om weer door de modder te rijden. Veel meer dan dat vroeger het geval was, zo vertelt hij in een interview met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

“Het leuke aan de cross is dat ik niet aan de start sta met de druk om te presteren. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen groot was.  Kijk, of ik nu win of niet, mijn carrière in de cross heb ik al gemaakt. Op de weg kan ik die nog uitbouwen. In de cross heb ik me vorig jaar bangelijk geamuseerd.”

Van Aert vertelt ook nog een mooie anekdote over de Ronde van Vlaanderen-verkenning die ze al met de ploeg deden. Uiteraard ging die ook over de beruchte Koppenberg. Niet alleen bekend van De Ronde, maar ook van de Koppenbergcross.

“De jongens wilden weten waar ongeveer het parkoers liep. Toen ik vertelde dat we in de cross acht keer op een uur de Koppenberg omhoog reden, was hun goesting al over. Ze weten niet wat ze missen.”

Tour of Giro?

Tenslotte stelt Het Nieuwsblad nog die bijna onvermijdelijke vraag nadat Van Aert liet doorschemeren misschien ook wel interesse te hebben in de Giro.

“Ha, hier zijn ze met hun vraag. Het WK begin augustus maakt het moeilijk om de puzzel te leggen. Ik heb gemerkt dat het moeilijk is om drie keer top te zijn. Maar de Spelen in Tokio hebben bewezen dat ik een week na de Tour wel top kan zijn.”

“En de Tour blijft toch de koers van het jaar. Voor mij is de Tour niet heilig, maar het blijft wel het grootste podium. Een Tourrit winnen verveelt nooit, haha. Aan aan de zijde van de Tourwinnaar rijden evenmin.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...