HomeAchtergrondVan der Poel wil volgend seizoen terug mountainbiken: 'Ik mis het enorm'

Van der Poel wil volgend seizoen terug mountainbiken: ‘Ik mis het enorm’

Mathieu van der Poel bewees in het verleden al één van de beste mountainbikers ter wereld te zijn. Het afgelopen jaar reed hij echter geen mountainbikewedstrijden en daar wil hij volgend seizoen verandering in brengen.

Ondanks de vele pechmomenten gedurende het hele jaar, reed Van der Poel een meer dan geslaagd seizoen. Hij won voor de tweede maal de Ronde van Vlaanderen en won een etappe in de Giro die hem de roze leiderstrui opleverde. Het mountainbiken heeft hij dit seizoen echter overgeslagen om zich voor de volle 100% te kunnen concentreren op de weg.

In gesprek met Cycling News liet hij weten volgende zomer terug op de mountainbike te willen rijden. “Ik heb het mountainbiken enorm gemist tijdens de voorbije zomer. Ik hoop om komend seizoen terug enkele mountainbikewedstrijden te rijden. Ook in 2024 wil ik zeker wedstrijden rijden om me voor te bereiden op de Olympische Spelen in Parijs.”

Verder is Van der Poel ervan overtuigd dat hij die mountainbikewedstrijden perfect kan combineren met zijn wegprogramma. “In het verleden combineerde ik ook mijn wegprogramma met de mountainbike en ik reed toen mijn beste seizoenen op de weg.”

Mathieu van der Poel bewees in het verleden al mee te kunnen met de allergrootsten mountainbikers. Zo won hij meerdere wereldbekerwedstrijden en versloeg hij mountanbikelegende en 10-voudig wereldkampioen Nino Shurter. In 2019 veroverde hij bovendien de Europese titel in het mountainbiken.

Van der Poel maakte er ook geen geheim van dat mountainbiken zijn geliefkoosde wielerdiscipline is. Ook in het downhillen (heel hard afdalen met de mountainbike) kan hij zich geweldig amuseren. Hij kreeg zelfs een downhillbike cadeau van zijn fietssponsor Canyon, waarmee hij tijdens zijn hoogtestages in Livigno heel graag gaat spelen op rustdagen.

Helaas is er vanwege zijn drukke schema nog heel weinig tijd om te spelen op zijn downhillbike. “Wanneer het trainingsvolume omhoog gaat ga ik liever niet meer gaan downhillen op rustdagen, ik rust dan liever zoveel mogelijk uit om optimaal aan mijn volgende training te kunnen beginnen.”

Valkenburg

Volgend jaar staat er voor de derde keer ooit een wereldbeker in Nederland op de kalender. Valkenburg mag van 5 tot 7 mei 2023 de beste renners uit het mountainbikecircuit verwelkomen. Het zou dus zomaar eens kunnen dat we van der Poel aan de start zullen zien staan van een mountainbikewedstrijd in eigen land.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot: ‘Cervélo veruit de beste fiets waarop ik ooit reed’

In augustus kwam Tiesj Benoot op trainingskamp in het Italiaanse Livigno zwaar ten val...

Remco Evenepoel en vrouw juichen voor Marokko… In Spanje!

Remco Evenepoel is gezien zijn verleden als speler bij Anderlecht en PSV natuurlijk een...

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Meer zoals dit

Thomas Dekker stopte met drinken: ‘Het heeft me een ander leven gegeven’

Thomas Dekker kende op z'n zachtst gezegd een wielerloopbaan met de nodige hobbels. Hij...

De renners die er over zo’n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten komen Team Jumbo-Visma versterken

Merijn Zeeman vertelde in de eindjaarsspecial van Wieler Revue dat ze binnen Team Jumbo-Visma...

Waar kunnen Cees Bol en Cavendish nog heen op het hoogste niveau? Deze ploegen zitten nog niet vol

Ramon Sinkeldam heeft al een nieuwe ploeg gevonden, maar niet iedereen heeft die luxe....