Twitteraar wijst ons op achteraf opvallende foto: Sagan in regenboogtrui op podium in Qatar

Na de regenboogrelletjes op het WK voetbal in Qatar is dit een foto om te koesteren: Sagan en zijn trui in 2016 op het podium in Doha.

De afgelopen dagen bleek dat de FIFA en de autoriteiten in Qatar doodsbang zijn voor regenbogen. Alles waar ook maar een regenboog aan te pas kwam werd afgepakt als je het stadion in wilde en de One Love-aanvoerdersband die de aanvoerders van zeven landen wilde dragen was al helemaal uit den boze.

Maar de regenboog was niet altijd verboden in Qatar, zo herinnerde NOS-sportjournalist Martijn Hendriks ons op zijn Twitter. Hij diepte een foto op uit 2016, toen het WK wielrennen werd georganiseerd in het oliestaatje.

Tussen Mark Cavendish en Tom Boonen zien we een breedlachende Peter Sagan in zijn net verworven regenboogtrui op het podium in Doha. Typisch een gevalletje van ‘gelukkig hebben we de foto’s nog…’

Sagan veroverde in Doha zijn tweede wereldtitel na een waaierkoers in de woestijn. Een jaar eerder mocht hij de regenboogtrui aantrekken na winst in het Amerikaanse Richmond. In 2017 completeerde hij zijn trilogie na winst in het Noorse Bergen.

Geen categorie
  • Beeld: ProShots / Imago