Roodhooft over aangepast crossplan Van der Poel: 'Wilden hem lang enkel duurtrainingen laten doen, maar ging meteen vlot toen hij herbegon'

Mathieu van der Poel keert zondag in Hulst terug in het veld. Christoph Roodhooft over de rentree van de Nederlander.

Mathieu van der Poel taint in Lichtaart

Eigenlijk was het de bedoeling dat Van der Poel pas zou terugkeren in competitie in Val di Sole op 17 december. Het plan was om niet te crossen voor de lange teamstage, maar dat plan is dus weer gewijzigd. Christoph Roodhooft vertelt waarom in gesprek met Het Nieuwsblad. "Binnen de ploeg hadden we het idee om er een lang trainingsblok van te maken, om hem een heel lange periode enkel duurtrainingen te laten doen."

Dat had als reden om de basis van Van der Poel groter te maken. "Dat leek ons aangewezen omdat het vanaf de Tour toch een jaar met hobbels is geweest. Maar toen Mathieu herbegon, ging het meteen vlot en keek hij er zelf erg naar uit om opnieuw te crossen. Daarom is het plan lichtjes gewijzigd en hebben we beslist drie crossen in te lassen voor het trainingskamp. Op zich verandert dat niets aan zijn opbouw."

Van der Poel zelf vertelde eerder deze week dat zijn rug een punt van zorg blijft en Roodhooft beaamt dat. "In de praktijk wil dat zeggen dat we van onze kant uit geen fouten willen maken. In het verleden werkten we uiteraard altijd al zo secuur mogelijk, maar nu gaan we er nog meer op toezien dat zijn posities op verschillende fietsen nog dichter bij elkaar liggen. Daar geven we geen millimeter meer op toe."

Een discipline opgeven is volgens Roodhooft nooit een optie geweest. "Er zijn renners die alleen op de weg rijden en ook problemen hebben met hun rug. Dus neen, Mathieu kiest er zelf voor om die combinatie te blijven maken en als ploeg zijn we daar heel blij om. Verschillende discipline is waar wij als ploeg Alpecin-Deceuninck voor staan."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022