Eerste zege van het crossseizoen voor Vos: 'Na de laatste bocht vol sprinten'

In Kortrijk kende Lucinda Brand veel pech. De bloemen waren voor Vos na een spannende laatste ronde.

Urban Cross Kortrijk 2022 vrouwen

De drie jonkies (Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij) die de vrouwencross dit seizoen voorlopig domineren hielden hun kruit wederom droog voor de zondagse Wereldbeker, dit weekend in Hulst. Maar evengoed kregen we een spannende wedstrijd voorgeschoteld in de Urban Cross van Kortrijk (X2O-cross, die bij de vrouwen als Soudal Ladies Trophy door het leven gaat).

Na een valpartij en twee fietswissels was Lucinda Brand, nog niet helemaal hersteld van haar handbreukje, op achtervolgen aangewezen op het trio vooraan dat bestond uit de bijna steeds op kop rijdende Denise Betsema, Marianne Vos en Ceylin del Carmen Alvarado.

Hoewel Brand altijd over een formidabele slotronde beschikt, was haar achterstand van 12 seconden bij het ingaan van de laatste ronde te veel om nog mee te spelen voor de zege. Zeker omdat Alvarado al vroeg in die slotronde een aanval plaatste.

Alleen Marianne Vos had daar een antwoord op; Denise Betsema reed voor haar algemeen klassement (dat is op tijd in Soudal Ladies Trophy). Alvarado kon Vos niet lossen in het restant van de slotronde. De wereldkampioene won na een sterke sprint op de hellende finishstrook.

Hieronder de top 10, met daaronder een reactie van de winnares.

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Marianne Vos

"Het was een heel snelle cross. Betsema legde echt een hoog tempo op. In de slotronde wist ik dat Alvarado nog iets zou proberen. Ik wilde zo dicht mogelijk bij haar blijven. In de laatste ronde gaf ik alles. In de zandstrook moest ik nog even gefocust blijven en daarna was het na de laatste bocht vol sprinten."

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022