Wereldkampioen Tom Pidcock pakt zijn eerste zege van het seizoen in Kortrijk: 'Betere vorm dan vorig jaar'

Wereldkampioen Thomas Pidcock soleerde in de x2o trofee van Kortrijk naar zijn eerste zege van het seizoen. Lars van der Haar won de strijd om de tweede plek.

Urban Cross Kortrijk 2022 mannen

Op de rentree van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het nog even wachten. Wie wel aan de start stond in Kortrijk is de Brit en wereldkampioen Thomas Pidcock die op zoek ging naar zijn eerste zege van het seizoen.

Lars van der Haar dook als eerste het veld in gevolgd door zowaar Thibau Nys. Na één ronde vormde zich een mooie kopgroep met Thomas Pidcock, Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Thibau Nys.

Voor de wereldkampioen ging het duidelijk niet snel genoeg. Pidcock ging er al in de tweede ronde alleen van door. Van der Haar en Iserbyt hapten de hele wedstrijd naar adem op zo'n 10 seconden, maar kwamen uiteindelijk geen meter dichter.

Pidcock soleerde zo naar zijn eerste crosszege van het seizoen. Lars van der Haar won de strijd om de tweede plek voor Eli Iserbyt.

Reactie Pidcock:

Na afloop van de wedstrijd haalde de Brit opnieuw zijn beste Nederlands boven: "Het is een mooie overwinning in mijn mooie mooie trui", vertelt hij. "Het was een harde en snelle wedstrijd. Ik had al snel een kloofje, maar het was moeilijk om die voorsprong uit te breiden. Ik probeerde daarom gefocust te blijven en mijn tempo te behouden."

"Ik voelde me deze week niet top, maar vandaag was dat wel anders. Ik geniet van elke dag dat ik in deze trui mag rondrijden. Alle fans steunen me en ik probeer ook wat Nederlands te leren."

Ook morgen staat de wereldkampioen aan de start in de Wereldbeker van Hulst. Daar zal hij het opnemen tegen Mathieu van der Poel die zijn eerste cross van het seizoen rijdt. "ik denk dat we dan een goede Mathieu van der Poel mogen verwachten."

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

Results powered by FirstCycling.com

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022