Primoz Roglic vertelt over moeizaam herstel en is hoopvol: 'Waarom zou ik Tour niet meer kunnen winnen?'

Pechvogel Primoz Roglic kwam tijdens de afgelopen Vuelta nog maar eens ten val en herstelt op dit moment van een schouderoperatie.

Criterium du Dauphine 2022 - 8

Primoz Roglic zijn carrière is er één van vele pechmomenten, met zijn misgelopen Tourzege in 2020 als absolute uitschieter. De voorbije Vuelta ging hij opnieuw hard tegen de grond waardoor hij een operatie aan de schouder onderging en de fiets even aan de kant moest zetten. Het herstel verliep moeizaam, maar Roglic kan langzaam zijn trainingen terug hervatten.

"Het is nu zes weken geleden dat mijn schouder geopereerd werd. Elke week gaat het een beetje beter, maar het kost tijd. Ik kan arm terug volledig bewegen", vertelt de Sloveen aan bici.pro.

Vanwege zijn schouderblessure heerst er nog veel onzekerheid over welke koersen hij volgend seizoen rijdt. "Ik heb wel een idee over hoe ik mijn seizoen wil starten, maar dat hangt allemaal af van mijn verdere herstel. Volgend seizoen is een beetje een mysterie voor mij."

"Voorlopig doe ik het rustig aan met korte trainingsritjes. Volgende week moet ik opnieuw op controle en hoop ik dat ze me groen licht geven om terug voluit te trainen. Mijn doel is om op 11 december mee te kunnen gaan op trainingskamp met het team."

Ondanks zijn 33 levensjaren en een heleboel jonkies die het van de oude garde overnemen, blijft Roglic hoopvol over de toekomst. "Ik zie niet in waarom ik de Tour niet meer zou kunnen winnen. Zolang de vonk er is en ik plezier beleef in het fietsen, blijf ik doorgaan."

De Giro van volgend jaar is met drie individuele tijdritten en een passage vlakbij zijn thuisland Slovenië, op maat van Roglic. Toch bevestigt noch ontkent hij zijn deelname. "Ik weet niet of ik tegen dan al terug in topvorm zal zijn. Veel zal afhangen van mijn verdere herstel en het programma dat ik samen met mijn team moet overeenkomen."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022