Puck Pieterse zegeviert in Hulst: 'Een beetje geluk, want Fem was sterker op de klimstukken'

Puck Pieterse heeft na de wereldbeker van Overijse ook de wereldbeker van Hulst op overtuigende wijze op haar naam geschreven.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

De omstandigheden in Hulst waren dusdanig zwaar dat er in de eerste ronde al grote verschillen werden geslagen. Door de balkjes aan het einde van de ronde, het technische parkoers en haar goede start, nam Puck Pieterse meteen de kop na ronde één. Ze zette Ceylin del Carmen Alvarado en Fem van Empel onder druk, maar die laatste wist uiteindelijk toch haar wagonnetje aan te halen.

Sterker nog, in de derde ronde nam ze brutaal de kop over van haar land- en leeftijdsgenote. Dat was niet voor lang, want in een lastige afdaling kwam ze flink ten val. Zonder fysieke erg, maar wel met schade aan haar fiets. Van Empel reed vervolgens een halve ronde vol met grote fouten, waarna Pieterse een minuut voorsprong cadeau kreeg. Hoewel Van Empel er nog wel tijd vanaf snoepte, ging ze de laatste ronde in met een achterstand van 44 seconden.

Zonder grote fouten zou Pieterse dan ook haar tweede overwinning in de wereldbeker boeken. De Nederlandse maakte nog wel een aantal slippertjes, maar verwees Van Empel en Van Anrooij desondanks naar de resterende plekken op het podium. Pieterse na afloop: "Ik begon heel snel en had een klein gat, maar Fem dichtte het. Toen viel ze en daar kreeg ik veel seconden cadeau."

Met een grote glimlach vertelde Pieterse hoe ze de zware omloop in Zeeland had beleefd. "Het was zo zwaar met al het klimmen. Ik voelde dat Fem iets sterker was op dat deel van het parkoers en ik denk daarom dat ik een beetje geluk heb gehad vandaag. Maar ik ben hier natuurlijk heel blij mee."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022