Iserbyt lachend: 'Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden''

Eli Iserbyt eindigde als derde in Hulst en ondanks dat hij de wereldbekertrui verloor was dat tot tevredenheid van hemzelf.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij toch nog op te komen zetten en eindigde hij uiteindelijk als derde. Op gepaste afstand van Mathieu van der Poel, die vrij overtuigend zegevierde in Hulst. Iserbyt: "Het was een andere race door zijn deelname, maar het is alleen maar goed voor ons dat hij geen heel groot gat pakte op ons."

De kleine Vlaming kon dan ook prima leven met zijn derde plaats. "Toen Mathieu me voorbijreed in de eerste ronde, dacht ik dat hij een minuut van ons zou wegrijden. Ik ben blij dat ik binnen de 22 seconden kon finishen. Mijn laatste rondes waren heel goed en ik hoop dat ik nog kan verbeteren de komende weken."

Wel verloor Iserbyt in Hulst de leiderstrui van de Wereldbeker. Laurens Sweeck werd tweede en heeft zodoende de leiding overgenomen. "Het is moeilijk om punten te verliezen. Laurens rijdt een hele goede campagne dit jaar, en ik denk dan ook dat het tot het eind een gevecht zal blijven."

Geen categorie
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022