Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Nederland mag voor het eerst sinds 1992 opnieuw een Wereldbeker mountainbike organiseren. Mathieu van der Poel heeft alvast zijn deelname bevestigd.

WC mountainbike in Nove Mesto 2021

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de mountainbike om zich voor de volle 100% op de weg te kunnen concentreren. Na zijn mislukte olympische droom met het ondertussen befaamde plankje, wil Van der Poel in Parijs 2024 revanche nemen. En dus gaat hij volgend seizoen weer enkele mountainbike wedstrijden rijden.

De openingsmanche van de wereldbeker mountainbike staat alvast op zijn planning. En die vindt voor het eerst sinds 1992 plaats in Nederland. Valkenburg mag van 5 tot 7 mei 2023 de toppers uit het mountainbikecircuit verwelkomen. Een unieke kans dus voor Nederlanders en Belgen om Mathieu eens van dichtbij op de mountainbike bezig te zien.

Amper een week later rijdt hij al opnieuw een wereldbeker in het Tsjechische Nove Mesto. Nove Mesto is een klassieker en één van de meest veeleisende parkoers in de wereldbeker mountainbike. In 2019 won hij er zijn allereerste werelbeker mountainbike door de Zwitserse legende en 10-voudig wereldkampioen Nino Shurter te verslaan.

Achtergrond
  • Photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2021