HomeAchtergrondMathieu van der Poel nog steeds verliefd op de cross: 'Crosstrainingen vind...

Mathieu van der Poel nog steeds verliefd op de cross: ‘Crosstrainingen vind ik tien keer leuker dan op de weg te moeten trainen’

Mathieu van der Poel heeft het erg naar z'n zin in het veld en spreekt vol liefde over de discipline. Hij kijkt ook uit naar de komst van Van Aert.

Het crossplezier spatte ervan af in Hulst. Mathieu van der Poel is na de mislukte wintercampagne van vorig seizoen door rugproblemen meer gebrand op een goed crossseizoen dan ooit. Hij heeft er heel erg veel zin in.

Dat blijkt uit de woorden van MVDP daags na de wereldbekerwedstrijd in Zeeland. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad verklaart hij z’n liefde aan het veldrijden.

“Het was zeker niet de gemakkelijkste cross om te herbeginnen, maar ik heb er ook veel aan plezier gehad. Ik heb de cross wel gemist. Waarom? De sfeer is gewoon uniek. Het is een beetje van alles, hè. Die trainingen vind ik tien keer leuker dan op de weg te moeten trainen. Het is iets dat ik nog altijd heel graag doe.”

Van der Poel kijkt met name uit naar de drukke kerstperiode, waar hij, Van Aert en Pidcock het een paar keer tegen elkaar op zullen nemen in een tijdsbestek van een paar dagen.

“Ik verwacht dat het erg druk zal worden in de kerstperiode, maar da’s voor ons ook heel leuk. We zijn opgegroeid in de cross. We hebben ook een beetje ons aandeel in de groei van deze discipline. Het is wat jammer dat we door de weg niet meer voltijds kunnen crossen.”

“Maar het zou toch leuk zijn indien we in december nog tussen massa’s volk kunnen rijden. Het is uniek dat wij ook zo sterk zijn op de weg. Het is tegelijk heel leuk voor het publiek. In de cross kunnen ze net iets dichter komen dan op de weg, waar het iets meer afgeschermd is.”

Van Aert

Voor de Kerstperiode is er aanstaande zondag al een duel tegen Wout van Aert tijdens de wereldbekermanche van Antwerpen.

“Ik denk wel dat hij weer in orde zal zijn. Aan een Van Aert op negentig procent van zijn mogelijkheden heb je al je handen vol. Een taaie tegenstander. Wout is een nieuwe waardemeter. Ik kijk er wel naar uit. We hebben samen een mooie historie in het veldrijden. Ik hoop dat we opnieuw wat mooie duels kunnen uitvechten.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Groenewegen sprint met twee vingers in de neus naar zege in Saudi Tour: ‘Een geweldig begin van het seizoen’

De eerste etappe in de Saudi Tour werd gekenmerkt door slechte wegen, enorme snelheden...

Gerben de Knegt vol vertrouwen voor WK: ‘Ik denk dat Mathieu zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost’

Afgelopen weekend won zowel Van Aert als Van der Poel op indrukwekkende wijze. De...

Geen zorgen om knieblessure Bernal: ‘Hij is onderzocht en er is niets zorgelijks’

De Colombiaan van INEOS Grenadiers kampte namelijk met knieklachten. Vorig jaar brak Bernal onder...

Meer zoals dit

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Onfortuinlijke Bouhanni komt negen maanden na horrorcrash opnieuw keihard ten val

De 32-jarige topsprinter van Arkéa-Samsic kwam in april vorig jaar tijdens de Ronde van...

Tomas Van Den Spiegel over kritiek op wereldbeker: ‘Overaanbod in Vlaanderen is grote pijnpunt van de cross’

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics is ambitieus. Hij wil het veldrijden...