HomeAchtergrondMathieu van der Poel nog steeds verliefd op de cross: 'Crosstrainingen vind...

Mathieu van der Poel nog steeds verliefd op de cross: ‘Crosstrainingen vind ik tien keer leuker dan op de weg te moeten trainen’

Mathieu van der Poel heeft het erg naar z'n zin in het veld en spreekt vol liefde over de discipline. Hij kijkt ook uit naar de komst van Van Aert.

Het crossplezier spatte ervan af in Hulst. Mathieu van der Poel is na de mislukte wintercampagne van vorig seizoen door rugproblemen meer gebrand op een goed crossseizoen dan ooit. Hij heeft er heel erg veel zin in.

Dat blijkt uit de woorden van MVDP daags na de wereldbekerwedstrijd in Zeeland. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad verklaart hij z’n liefde aan het veldrijden.

“Het was zeker niet de gemakkelijkste cross om te herbeginnen, maar ik heb er ook veel aan plezier gehad. Ik heb de cross wel gemist. Waarom? De sfeer is gewoon uniek. Het is een beetje van alles, hè. Die trainingen vind ik tien keer leuker dan op de weg te moeten trainen. Het is iets dat ik nog altijd heel graag doe.”

Van der Poel kijkt met name uit naar de drukke kerstperiode, waar hij, Van Aert en Pidcock het een paar keer tegen elkaar op zullen nemen in een tijdsbestek van een paar dagen.

“Ik verwacht dat het erg druk zal worden in de kerstperiode, maar da’s voor ons ook heel leuk. We zijn opgegroeid in de cross. We hebben ook een beetje ons aandeel in de groei van deze discipline. Het is wat jammer dat we door de weg niet meer voltijds kunnen crossen.”

“Maar het zou toch leuk zijn indien we in december nog tussen massa’s volk kunnen rijden. Het is uniek dat wij ook zo sterk zijn op de weg. Het is tegelijk heel leuk voor het publiek. In de cross kunnen ze net iets dichter komen dan op de weg, waar het iets meer afgeschermd is.”

Van Aert

Voor de Kerstperiode is er aanstaande zondag al een duel tegen Wout van Aert tijdens de wereldbekermanche van Antwerpen.

“Ik denk wel dat hij weer in orde zal zijn. Aan een Van Aert op negentig procent van zijn mogelijkheden heb je al je handen vol. Een taaie tegenstander. Wout is een nieuwe waardemeter. Ik kijk er wel naar uit. We hebben samen een mooie historie in het veldrijden. Ik hoop dat we opnieuw wat mooie duels kunnen uitvechten.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Toon Aerts heeft nieuwe ploeg gevonden en mag in februari terug crossen

Toon Aerts werd in januari 2022 betrapt op het verboden middel Letrozole Metabolite. Hij...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...