🎥 Mountainbiker achtervolgd door keihard rennende beer

Als er een beer achter je aanzit, gaan die PR's op Strava er wel aan, zo blijkt... Deze MTB'er moest fietsen voor z'n leven!

Ooit maakten wij een artikeltje over een Nederlandse wielrenner die op de Veluwe naar eigen zeggen werd achtervolgd door een wolf. Later moest hij bakzeil halen en bleek het om een hond te gaan. Maar daarvan is in de beelden van onderstaand filmpje geen sprake.

Kijkt als een thriller

Een mountainbiker is lekker door de bossen aan het crossen als rechts van hem plotseling een beer opduikt. Daarbij lijkt het ook nog om de gevaarlijkste berensoort, de bruine beer (Grizzly) te gaan.

Het filmpje kijkt als een thriller. De ademhaling van de mountainbiker wordt steeds zwaarder en als er een grote tak op z'n pad komt, moet hij ook nog van z'n fiets af. Hij positioneert zich achter een boom en dan schrikt de beer en gaat de andere kant op.

Maar het zal voor deze MTB'er toch de schrik van z'n leven zijn geweest. Als deze passage door het bos een Strava-segment is, zal hij zeker hoge ogen gooien...

Snelheid van 50 km/u

Je verwacht het misschien niet bij beren, omdat ze er wat log uitzien. Maar ze kunnen een behoorlijk hoge snelheid halen. Een bruine beer kan sneller dan 50 kilometer per uur. Beren jagen in principe niet actief op mensen (ijsberen wel), maar zeker als ze jongen hebben, kunnen ze bijzonder agressief zijn.

Pelotonpraat
  • Beeld: Unsplash