Puck Pieterse denkt aan elite bij WK veldrijden, op mountainbike sowieso

Puck Pieterse won de afgelopen twee wereldbekerwedstrijden in het veld. Wat gaat ze doen tijdens het WK? En hoe zit het met het MTB'en?

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

Bij het EK in Namen won ze nog glorieus in de beloftencategorie en zag ze leeftijdsgenootje Fem van Empel winnen bij de elite. Maar misschien krijgt Van Empel tijdens het WK in februari wel concurrentie van Puck Pieterse in die categorie.

"Als het zo blijft gaan, start ik natuurlijk bij de elite", zegt Pieterse tegen Wielerflits. "Maar het is altijd nog even kijken hoe het gaat, en hoe het tegen die tijd gaat. Er kan nog veel gebeuren hè, tot januari."

Er deed een gerucht de ronde dat Pieterse niet bij de elite in het veld kon starten omdat ze dan ook in die categorie zou moeten starten in het mountainbiken, de zomerbezigheid van Pieterse. Dat verwijst ze naar het rijk der fabelen. "Komende zomer ga ik op de MTB toch bij de elite rijden, dus dat speelt niet mee."

MTB

De Amersfoortse heeft op de mountainbike ook volop ambities, legt ze uit. "Ik ga me komende zomer proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs op de mountainbike. Dat zal de komende twee, drie jaar dus echt nog een groot doel voor me blijven. En ik vind het ook hartstikke leuk om te doen, dus ik blijf het wel combineren."

Ze heeft in de cross ook profijt van haar MTB-kunsten. "Bij de technische passages heb ik er ook veel aan voor het veldrijden, vooral als het op lef hebben aankomt. Soms is het naar beneden sturen en zo weinig mogelijk remmen; dat moet bij het mountainbiken ook."

Cyclocross
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022