De B&B-soap: zo staat het ervoor met de potentiële nieuwe ploeg van Cavendish, Bol en Sinkeldam

Er is nog een hoop onzeker, maar B&B is achter de schermen nog steeds druk bezig. Topploeg of uitgeklede versie? Het kan nog allemaal. We zetten de stand van zaken op een rijtje

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

De bomen leken tot in de hemel te groeien. Jerome Pineau zou van zijn bescheiden B&B Hotels-ploeg met een verse hoofdsponsor een nieuwe Franse, maar eigenlijk oom wel internationale topploeg, gaan uitbouwen. Tot er een kink in de kabel kwam en de Fransman een persconferentie moest uitstellen.

Zowel supermarktketen Carrefour als de stad Parijs (onder de titel Paris Cycling Club, om het imago als fietsstad te promoten) zongen rond als sponsors van de ploeg, waaraan Mark Cavendish veel werd gelinkt en voor wie Ramon Sinkeldam en Cees Bol het volgende station leek. Of lijkt. Want er is een hoop onzeker, maar de ploeg is ook nog zeker niet begraven.

Pineau had tot gisteren uitstel gekregen van de UCI om de licentieaanvraag in te dienen. Op dit moment zou er dus bij de UCI een dossier op de burelen moeten liggen. De Franse ploegmanager had er de afgelopen tijd veel vertrouwen in dat dat zou lukken, want hij gaf de renners die nog voor langer onder contract staan bij de ploeg niet vrij.

Dat positivisme heeft Pineau omdat hij naar eigen zeggen met vijf sponsoren in gesprek is, zo meldt de Franse website CyclismActu. Bovendien heeft ook B&B Hotels toegezegd actief te blijven als sponsor en heeft Pineau met BMC een nieuwe fietssponsor gestrikt (die de plaats van KTM inneemt).

Maar of en in welke hoedanigheid de ploeg volgend seizoen in het peloton actief is, weet nog niemand en wordt op 5 december duidelijk. Dan doet de licentiecommissie van de UCI uitspraak. Als één of meer dan vijf potentiële sponsors toehapt dan kan Pineau aan de slag. Maar waarschijnlijk wel met een lager budget dan hij in eerste instantie voor ogen had.

Het is daarmee wel de vraag of ze nog aan de eisen van Cav kunnen voldoen. Mark Cavendish flirtte eerder al wat met Israel-Premier Tech, maar tekende nog niets en blijft voorlopig loyaal aan zijn oud-ploeggenoot Jerome Pineau.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022