Interview | Michel Wuyts: 'Op de weg is Van Aert de betere van Van der Poel, in het veld is het andersom'

Michel Wuyts is duidelijk over de verhoudingen: Van der Poel beter in het veld, Van Aert op de weg (en over Pidcock is hij niet zo te spreken).

Wereldbeker cyclocross in Dendermonde 2021 men

In de eindjaarsspecial van Wieler Revue vertelt Wuyts dat Pidcock, Van Aert en Van der Poel simpelweg té goed zijn voor de concurrentie. "Van de Grote Drie is Van der Poel zonder twijfel de meest complete crosser. In optima forma heeft hij de basissnelheid van Van Aert en combineert dat vervolgens met een perfecte techniek."

In Hulst en Antwerpen liet Van der Poel zien dat het fysiek goed zit, maar dat het qua techniek nog wel wat beter kan. "Hij legt een grotere risicograad in het nemen van de obstakels. Als Van der Poel een bocht neemt, raakt hij bijna altijd het paaltje of een boomstronk. Hij balanceert daarin echt op het randje. En in de afgelopen jaren klopte Van der Poel Van Aert bijna altijd."

Tom Pidcock

Hoe liggen de verhoudingen dan volgens Wuyts? "Op de weg is naar mijn gevoel Van Aert de betere, in het veld is dat andersom. Bij Pidcock vraag ik me af of hij het chaotische bestaan kan blijven volhouden. Hij werd dan wel wereldkampioen veldrijden, maar op die zege op Alpe d’Huez na had hij een bleek wegseizoen."

Wuyts vraagt zich af hoe belangrijk de cross gaat zijn voor zijn Britse werkgever. "Bij INEOS Grenadiers zullen ze hem klaar willen stomen voor een sterke wegcampagne en dat zal consequenties hebben voor de cross. Ik betwijfel zelfs of Pidcock überhaupt zijn wereldtitel zal verdedigen. Gelukkig zien we daar wel Van der Poel en Van Aert strijden."

Magazine
  • PhotoNV/PN/Cor Vos © 2021