HomeAchtergrondDe renners die er over zo'n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten...

De renners die er over zo’n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten komen Team Jumbo-Visma versterken

Ieder jaar legt Team Jumbo-Visma weer een lading toptalenten vast. Voor de hoofdmacht, maar ook voor de opleidingsploeg.

Merijn Zeeman vertelde in de eindjaarsspecial van Wieler Revue dat ze binnen Team Jumbo-Visma niet met een selectie van 29 renners werken, maar eentje van 29 plus de zestien renners van de opleidingsploeg. Bij de Nederlandse ploeg werken ze volgens het principe dat ze het liefst de volgende wereldtopper zelf opleiden. In de opleidingsploeg zitten al gevestigde namen als Johannes Staune-Mittet, Archie Ryan, Per Strand Hagenes en Loe van Belle, maar er is ook weer een lading aan talenten vastgelegd voor 2023 en zelfs 2024.

De Noor Jørgen Nordhagen is nog junior, maar heeft al een contract getekend bij de profploeg. Hij zal vanaf 2025 – na één jaar in de belofteploeg – deel uitmaken van de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma. Sportief directeur Zeeman daarover: “Het is mijn taak om niet alleen naar het volgende seizoen te kijken, maar ook naar de periode over vijf jaar.”

Voor volgend seizoen worden de talenten van Team Jumbo-Visma ook versterkt met twee Nederlanders: Menno Huising en Jelle Boonstra. Die eerste kende een ijzersterk seizoen met meer dan twintig top 10-noteringen, waaronder een zesde plaats op het WK voor junioren. Boonstra kende een moeilijk jaar, maar liet als eerstejaars junior al veelbelovende dingen zien.

Verder heeft Team Jumbo-Visma gezocht op de Italiaanse markt. In de hoofdmacht rijdt Edoardo Affini, maar voor de opleidingsploeg is een Italiaanse renner een primeur. Sterker nog, met Dario Igor Belletta en Pietro Mattio zijn direct twee Italianen vastgelegd. Die eerste werd afgelopen seizoen Italiaans kampioen bij de junioren, de tweede heeft nog geen grote overwinning op zijn naam.

Tot slot heeft Team Jumbo-Visma voor volgend seizoen een Deen binnengehaald: de twintigjarige Morten Aalling Nørtoft. Een nog vrij onbekende belofte, die door de Deense bond ook nooit geselecteerd is voor een EK of WK. Maar dat zijn juist de renners waarnaar ze bij Team Jumbo-Visma op zoek zijn, vertelde Grischa Niermann in de eindejaarsspecial van Wieler Revue. Jonas Vingegaard was immers ook geen bekende belofte toen de ploeg werd getipt door diens ontdekker Christian Andersen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

Bijzonder verhaal: fan die Roglic terug op pad hielp, blijkt voormalige teamgenoot uit schansspringen te zijn

Primoz Roglic heeft tijdens de klimtijdrit van gisteren voor de verrassing gezorgd. Drie jaar...

Primoz Roglic in de wolken na stunt in Giro: ‘Dit zijn de momenten waarvoor ik leef’

De beestachtige klimtijdrit op de voorlaatste dag van de Giro heeft voor het verwachte...