Overlijden Rebellin: 'Vrachtwagenchauffeur stapte uit, keek rond en reed snel weer verder'

Op beelden van beveiligingscamera's zag de politie de vrachtwagenchauffeur stoppen. Er is ook beeld van Rebellins fiets, waar heel weinig van over is.

Italian national championships Road elite men 2022

Woensdagmiddag kwam de 51-jarige net gestopte Davide Rebellin op tragische wijze om bij een verkeersongeluk nabij Vicenza. Vooralsnog was er alleen bekend dat hij was geraakt door een vrachtwagenchauffeur die is doorgereden.

Nu zijn er meer details bekend. Gazetta dello Sport weet te melden dat mar liefst elf beveiligingscamera's beelden van de vrachtwagenchauffeur maakten. Het zou gaan om een vrachtwagen met Duits kenteken. De chauffeur ervan stapte na Rebellin te hebben aangereden even uit, keek rond en reed snel weer verder. Hij was dus op de hoogte van wat er was gebeurd.

De aanrijding gebeurde op een rotonde bij de regionale weg 11 in de buurt van Vicenza. Hij was al halverwege een rotonde toen hij werd geraakt door de vrachtwagen en werd meegesleurd.

Een Twitteraar zocht op Google Maps de plek op waar het ongeluk gebeurd zou zijn. Je ziet in zijn tweets ook een foto van wat er na het fatale ongeluk over was van de gravelbike van Rebellin, al is hij er niet helemaal zeker van dit daadwerkelijk zijn fiets is (het is wel de fiets die in heel veel Italiaanse media als de fiets van Rebellin wordt bestempeld).

"Zijn fiets lag verfrommeld op de weg en had meer weg van een driewieler. Er lagen geen bloed op de plek van het ongeval, de impact van werd Davide fataal. Hierdoor ontstonden er interne bloedingen en was hij op slag dood. De ambulance was binnen enkele minuten ter plekke, maar kon niets meer voor hem doen", schrijft de Gazetta.

Op de camerabeelden is te zien dat de vrachtwagenchauffeur een weg inslaat die naar een wegrestaurant voor truckers leidt. De politie van Vicenza is nog steeds op zoek naar hem.

Davide Rebellin was dan al 51, maar hij had pas net een punt gezet achter zijn professionele wielerloopbaan. In de jaren '90 en '00 streed hij vaak met Michael Boogerd om de prijzen in de heuvelklassiekers.

Rebellin reed in zijn nadagen voor veel verschillende kleine ploegjes en deed daarbij exotischere koersen aan zoals de Ronde van Iran. Eind september reed hij nog het WK Gravel in eigen land.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022