Leo van Vliet stond afgelopen weekend nog met Rebellin te praten: 'Ik kreeg koude rillingen toen ik het hoorde'

Een schok ging door de wielerwereld toen Davide Rebellin deze week verongelukte. Leo van Vliet en Michael Boogerd haalden herinneringen op.

Luik-Bastenaken-Luik 2004 more

Nog geen week geleden was Rebellin in Monaco om een criterium bij te wonen. Leo van Vliet was ook in het ministaatje. "Ik heb afgelopen weekend nog een kwartiertje met hem staan praten", vertelt de voormalig-koersdirecteur van de Amstel Gold Race tegen het Algemeen Dagblad. "Mede daardoor kreeg ik koude rillingen toen ik hoorde dat hij is overleden."

Rebellin stopte pas afgelopen seizoen met wielrennen. "Hij is dertig jaar prof geweest. Dertig jaar. Ik ben op mijn dertigste gestopt, hij op zijn 51ste. Ik kan me er niets bij voorstellen dat ik nog zo lang prof was gebleven. Rebellin was een minzame, rustige man, maar een geweldige wielrenner. Hij won in 2004 de Amstel Gold Race en dat jaar reed hij ook de Amstel Curaçao Race. Als renners daarnaartoe kwamen, had ik altijd wat meer contact met ze. Dit was een jongen voor wie fietsen zijn leven was."

Michael Boogerd

Michael Boogerd streed jarenlang met de Italiaan in koersen als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. "Dat ik met hem heb gestreden, met hem op podiums heb gestaan, maakt het voor mij persoonlijker dat hij nu overleden is."

Luik-Bastenaken-Luik 2004, die Rebellin won, was een van de grootste teleurstellingen voor de Hagenaar. "Luik 2004 had ik het gevoel dat ik de sterkste in koers was, maar ik kreeg hem er niet af. Hij zei na de finish dat als ik tien seconden langer had doorgereden, hij eraf was gegaan. Dat deed achteraf wel pijn. Maar ik heb altijd met veel plezier tegen hem gekoerst. Hij heeft me vaak geklopt, hij hield mij ook altijd in de gaten omdat ik onstuimig kon zijn."

Nieuws
  • Foto Cor Vos ©2004