Laurens Sweeck niet bang voor grote drie: 'Ik voel me klaar om Van Aert en Van der Poel weerstand te bieden'

Laurens Sweeck kent een geweldig seizoen, maar moest in Hulst zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Toch is hij vol vertrouwen.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

In gesprek met Sporza toont Sweeck zich ambitieus, hij wil de gevestigde orde met Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert dolgraag uitdagen. "Ze zijn concurrenten als een ander", begint hij zijn verhaal. "Maar ik zal ook de komende crossen starten met het doel om te winnen. Als die mannen meedoen, wordt de kans op winst natuurlijk wel kleiner."

Toch hoopt Sweeck zich ook te kunnen meten met de drie beste crossers van het moment. "Ik zou ook niet zeggen dat ik kansloos ben. In een cross kan van alles gebeuren. De vorm van de dag is ook bepalend. Mathieu was toch al indrukwekkend in Hulst. Vrij snel reed hij ons op een halve minuut achterstand, maar daarna maakte hij wel nog wat fouten."

Wout van Aert keert zondag bovendien ook terug in het veld. De renner van Team Jumbo-Visma vertelde al dat hij nog niet de vorm van vorig jaar heeft, maar Sweeck gelooft dat Van Aert meteen zijn stempel gaat drukken op de cross. "Als Wout er niet klaar voor zou zijn, zou hij niet aan de start staan. Ik verwacht dat hij al redelijk goed voor de dag zal komen en cross voor cross zal groeien."

Sweeck won dit seizoen al vier keer: twee keer in de Wereldbeker en twee keer in het Superprestige-klassement. Velen zeggen dat hij beter is dan ooit. "Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind. Ik voel me in elk geval klaar om weerstand te bieden."

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022