Video | Heerlijke oude beelden uit Antwerpen: Van der Poel en Van Aert vechten zij aan zij duel uit

In Antwerpen staan ze zondag voor het eerst weer tegenover elkaar. Dat leverde in 2016 al eens een heerlijk schouder-aan-schouder-gevecht op. Wat een heerlijke beelden!

World Cup cyclocross Namen 2020

Zondag staat in het teken van de terugkeer van Wout van Aert in het veld. Mathieu van der Poel deed dat al - op succesvolle wijze - in het Zeeuwse Hulst. Maar - met alle respect voor Ton Pidcock en de rest - het begint toch pas echt als MVDP en Van Aert het tegen elkaar opnemen.

Dat kun je ook wel zien aan deze oude beelden (2016), toevallig of niet toevallig ook uit de cross van Antwerpen, waar Van der Poel en Van Aert zondag ook de degens kruisen in de Scheldecross (toen nog geen Wereldbeker, maar DVV Trofee, de huidige X2O Badkamers Trofee).

In het korte filmpje is hun mooie rivaliteit goed te zien. Allebei geven ze niks toe en gaan ze schouder-aan-schouder. Topcross!

Uiteindelijk won Mathieu van der Poel met vier seconden verschil op Wout van Aert in 2016. Kevin Pauwels werd derde, voor een jonge Laurens Sweeck, die er morgen ook bij zal zijn.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert treffen elkaar dit crossseizoen verder vooral veel rond de drukke kerstperiode. Volgend weekend in Dublin is MVDP er niet bij (trainingskamp in Spanje), maar is Van Aert wel present. Een week later in Val di Sole draaien ze de rollen juist om.

Cyclocross
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2020