Kenners verwachten Wout van Aert vooraan: 'Hij is vals bescheiden, al is Mathieu wel een andere renner dan vorig jaar'

Eindelijk is daar vanmiddag weer het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Een aantal kenners kijkt vooruit.

Telenet Superprestige cyclocross race Boom 2022

Van Aert heeft niet de meest ideale voorbereiding gehad, vertelde hij in menig interview. Door ziekte heeft hij trainingsachterstand opgelopen. Al denkt Roland Liboton dat Van Aert zich een beetje wegsteekt, vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Wout zegt dat hij nog niet top kan zijn als gevolg van ziekte. Je zou denken dat het hem aan vertrouwen ontbreekt, maar dat kan in mijn ogen een goed teken zijn. Misschien is hij zich aan het wegsteken. Ik verwacht wel iets van Wout."

Richard Groenendaal denkt er hetzelfde over als Liboton. "Wout is vals bescheiden, maar dat er bij hem nervositeit opspeelt, dat wil ik geloven", vertelt hij. "Een training is niet hetzelfde als een wedstrijd en Mathieu is een andere renner dan vorig jaar. Maar Wout heeft simpelweg meer power dan de concurrentie. Zelfs wanneer renners als Wout of Mathieu zich minder voelen, verwachten we dat ze zullen winnen."

Paul Herygers

Ook Paul Herygers gaf zijn analyse en is de laatste die Van Aert extra druk wil opleggen. "Het staat niet in zijn contract dat Wout zondag moet winnen. Ik zou alvast niet schrikken als hij Van der Poel niet kan volgen. Maar in de waaier van Eli Iserbyt, daar ga je hem met zekerheid vinden. Dat Mathieu zaterdag in Boom reed, is voor hem geen nadeel. Ik denk dat hij trainingen heeft die zwaarder zijn dan een cross zonder Van Aert."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022 -