HomeNieuwsFem van Empel domineert in het zand van Antwerpen: 'In het eerste...

Fem van Empel domineert in het zand van Antwerpen: ‘In het eerste deel lag mijn focus niet goed doordat ik koude handen had’

Fem van Empel heeft de Wereldbekercross in Antwerpen op haar naam geschreven. Ze bleef Puck Pieterse en Shirin van Anrooij ruim voor.

Op het zanderige parkoers in Antwerpen werd al snel duidelijk dat het wederom een strijd zou worden tussen Fem van Empel en Puck Pieterse: de jongelingen die de damescross momenteel domineren. De twee geven elkaar qua niveau weinig toe dit seizoen en ieder foutje zou een beslissing kunnen betekenen. In de tweede ronde maakte Van Empel zo’n foutje, maar toch wist zij vrij makkelijk terug te keren bij Pieterse.

Een ronde later had Pieterse echter een slecht moment en na een goede passage in het zand had Van Empel – die vanaf januari voor Team Jumbo-Visma rijdt – ineens een voorgift van zo’n zeven seconden. Met de vermogens die zij kan rijden, is het geen sinecure om haar terug te pakken en dat bleek ook wel. Van Empel maakte echter de nodige foutjes in het begin van de wedstrijd, waardoor de voorsprong met het ingaan van de slotronde qua gevoel nog niet geruststellend was.

Al was het duidelijk dat de Brabantse vooraan fysiek de beste dag had. Het was voor Pieterse dan ook hopen op nog een foutje vooraan, maar die kwam uiteindelijk niet en daarmee wist Van Empel na een aantal weken van droogte weer te winnen. Daarmee breidde ze ook haar voorsprong in het Wereldbeker-klassement nog een beetje uit. “In het eerste deel was ik niet de beste, maar misschien in het tweede wel”, vertelde ze na afloop.

Dat had een duidelijke reden. “In het begin waren mijn handen heel erg koud en was het moeilijk om het stuur vast te houden. Mijn focus lag daardoor niet goed, maar in het tweede deel begon ik me weer goed te voelen en gelukkig kon ik vandaag winnen. In het begin heb ik me moeten herpakken en trapte ik een paar keer op mijn adem. Het was lastig om te schakelen en remmen en ik miste ook nog een paar keer de bocht. Maar ik ben blij dat ik weer terug kan winnen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Zwaar teleurgestelde Thomas groots in verlies: ‘Roglic heeft me gesmasht, hij verdient het’

Het leek een dubbeltje op zijn kant te worden tussen Primoz Roglic en Geraint...

Sam Oomen over materiaalprobleem Roglic: ‘Dan staat de wereld even stil’

Ploegmaat Sam Oomen was na afloop logischerwijs door het dolle heen. De Brabander kon...

Bouwman vol emotie na dubbelslag Roglic: ‘Ik dacht dat het voorbij zou zijn na die fietswissel’

Samen met zijn ploegmaten Sam Oomen, Michel Hessmann en Sepp Kuss zat Koen Bouwman...