HomeNieuwsFem van Empel domineert in het zand van Antwerpen: 'In het eerste...

Fem van Empel domineert in het zand van Antwerpen: ‘In het eerste deel lag mijn focus niet goed doordat ik koude handen had’

Fem van Empel heeft de Wereldbekercross in Antwerpen op haar naam geschreven. Ze bleef Puck Pieterse en Shirin van Anrooij ruim voor.

Op het zanderige parkoers in Antwerpen werd al snel duidelijk dat het wederom een strijd zou worden tussen Fem van Empel en Puck Pieterse: de jongelingen die de damescross momenteel domineren. De twee geven elkaar qua niveau weinig toe dit seizoen en ieder foutje zou een beslissing kunnen betekenen. In de tweede ronde maakte Van Empel zo’n foutje, maar toch wist zij vrij makkelijk terug te keren bij Pieterse.

Een ronde later had Pieterse echter een slecht moment en na een goede passage in het zand had Van Empel – die vanaf januari voor Team Jumbo-Visma rijdt – ineens een voorgift van zo’n zeven seconden. Met de vermogens die zij kan rijden, is het geen sinecure om haar terug te pakken en dat bleek ook wel. Van Empel maakte echter de nodige foutjes in het begin van de wedstrijd, waardoor de voorsprong met het ingaan van de slotronde qua gevoel nog niet geruststellend was.

Al was het duidelijk dat de Brabantse vooraan fysiek de beste dag had. Het was voor Pieterse dan ook hopen op nog een foutje vooraan, maar die kwam uiteindelijk niet en daarmee wist Van Empel na een aantal weken van droogte weer te winnen. Daarmee breidde ze ook haar voorsprong in het Wereldbeker-klassement nog een beetje uit. “In het eerste deel was ik niet de beste, maar misschien in het tweede wel”, vertelde ze na afloop.

Dat had een duidelijke reden. “In het begin waren mijn handen heel erg koud en was het moeilijk om het stuur vast te houden. Mijn focus lag daardoor niet goed, maar in het tweede deel begon ik me weer goed te voelen en gelukkig kon ik vandaag winnen. In het begin heb ik me moeten herpakken en trapte ik een paar keer op mijn adem. Het was lastig om te schakelen en remmen en ik miste ook nog een paar keer de bocht. Maar ik ben blij dat ik weer terug kan winnen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO presenteert eerste drie etappes Tour de France 2025

De volgende editie van de Tour gaat pas over een half jaar van start,...

Franck Alaphilippe vliegt buiten bij Soudal Quick-Step: ‘Spanningen tussen Julian en Lefevere’

Soudal Quick-Step heeft beslist om het contract van Franck Alaphilippe niet te verlengen. De...

Demi Vollering over druk: ‘Wat me vooral triggert is onzekerheid, als je te zeker bent word je lui’

Volgend seizoen zal ze druk voelen van het moeten bevestigen. "Ik voel dan vooral...

Museeuw gelooft (nog) niet in Tourwinst Evenepoel: ‘Hij maakt meer kans bij een ander team’

Remco Evenepoel is amper 23 jaar oud, maar heeft al een wereldtitel op de...

Meer zoals dit

ASO presenteert eerste drie etappes Tour de France 2025

De volgende editie van de Tour gaat pas over een half jaar van start,...

Franck Alaphilippe vliegt buiten bij Soudal Quick-Step: ‘Spanningen tussen Julian en Lefevere’

Soudal Quick-Step heeft beslist om het contract van Franck Alaphilippe niet te verlengen. De...

Tsunami aan wielrenners op shortlist Sportman en Sportvrouw van het Jaar! (Al is een breakdancer een geduchte concurrent)

NOC*NSF maakte gisteren de shortlist voor het Sportgala 2023 bekend. Uit die shortlist maakt...