Echtgenote Julian Alaphilippe sleept organisatie Tour de La Provence voor de rechter

De Tour de La Provence gaat volgend seizoen wellicht niet meer plaatsvinden. Oorzaak is een geschil tussen adjunct-directeur Marion Rousse en de organisatie van de Franse rittenkoers.

Luik-Bastenaken-Luik 2022

De Tour de La Provence is een Franse rittenkoers die sinds 2016 verreden wordt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. De koers vindt begin februari plaats en op de erelijst pronken grote namen zoals die van Nairo Quintana en Thomas Voeckler.

Voorlopig staat de koers echter niet op UCI-kalender voor 2023. Een organisatorisch geschil en financiële kopzorgen zouden aan de basis liggen.

Marion Rousse, echtgenote van Julian Alaphilippe, maakt sinds 2019 deel uit van de wedstrijdorganisatie. Volgens de Franse sportkrant l'équipe zou directeur Maurice Courtade echter zijn financiële verplichtingen tegenover Marion Rousse nooit zijn nagekomen. Ze heeft nu ook haar functie als adjunct-directeur neergelegd en onderneemt momenteel juridische stappen tegen de organisatie.

Marion Rousse zou trouwens niet de enige zijn die een rechtszaak start. Ook andere dienstverleners zijn in financieel geschil met de organisatie. Bovendien zou de organisatie financieel in slechte papieren zitten en is directeur Maurice Courtade geen onbesproken blad op dat vlak.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022