Wout van Aert verbaast zichzelf, maar kon Van der Poel niet volgen: 'Die versnelling was als vanouds'

Wout van Aert verwachtte weinig van zijn eerste cross, maar verbaasde zich met de tweede plek achter Mathieu van der Poel.

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 men elite

De renner van Team Jumbo-Visma nam de kopstart in Antwerpen en reed bijna de gehele eerste ronde in eerste positie. Bij het ingaan van de tweede ronde nam Mathieu van der Poel echter over en dat deed de Nederlander met een flinke versnelling. "Ja, dat was zoals vanouds", concludeerde Van Aert. "Hij legde een supersnelle ronde af en dan moet je echt op je best zijn om in de buurt te blijven. Ik begreep al snel dat het tempo van Mathieu te hoog lag, maar ik was al blij dat ik de rest kon afhouden."

Dat had Van Aert namelijk niet verwacht. "Ik ben erg tevreden, want dit is een onverwachts podium voor me. Ik heb weinig foutjes gemaakt, alleen viel ik over de balkjes. Dat ben ik vergeten te trainen, dat is dan voor komende weken. Verder had ik controle, al reed ik wel iets onder mijn limiet juist om die foutjes te voorkomen. Ik voel me een stuk beter dan ik vooraf had verwacht. Mijn snelheid was redelijk steady en dat was erg goed."

Aan het podium dacht Van Aert vooraf niet en hij had ook niet verwacht een uurlang stabiel tempo te kunnen blijven rijden. Vanaf nu is het toewerken naar het niveau van Van der Poel. "Ik ga zeker nog beter worden. Ik heb pas vijf of zes weken training in de benen. Tel het dubbele erbij op en ik ben een heel andere atleet. Het WK is een mooi doel, maar ik hoop rond kerst toch ook al mee te doen om de winst."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022