Dylan Groenewegen duikt veld in, maar krijgt klop van 15-jarige: 'Laten we hopen dat hij de nieuwe Van der Poel is..'

Ook Dylan Groenewegen is het veld ingedoken, maar stuitte daar op jonge tegenstand. Michiel Mouris beleefde de dag van zijn leven.

Gooikse Pijl 2022

Terwijl Mathieu van der Poel en Wout van Aert in Antwerpen hun eerste duel in de cross uitvochten, vond er nabij Amsterdam ook een interessant en verrassend duel plaats. Dat tussen Dylan Groenewegen en, naar wat hij hoopt, de nieuwe Mathieu: Michiel Mouris.

Dat zit zo: Dylan Groenewegen besloot bij wijze van training mee te doen aan een crossje in de Amsterdamse Cross Competitie. In Het Twiske, vlakbij zijn eigen Amsterdam, deed de renner van Team BikeExchange meteen mee voor het podium, maar moest hij wel toezien hoe de 15-jarige Michiel Mouris hem toch echt te snel af was, zo meldt NH Nieuws.

Nieuwe Van der Poel

Mouris is een groot talent, want hij is Nederlands kampioen bij de nieuwelingen. Groenewegen was onder de indruk en hoopte dan maar dat hij werd geklopt door een toekomstige crosstopper. "Laten we hopen dat hij de nieuwe Mathieu van der Poel is. Hij rijdt in iedere geval nu al heel erg hard. Ik dacht in het begin nog: als hij dit een heel uur volhoudt... Het begint pas nu voor hem, nu is het zaak om serieus te blijven."

Voor Groenewegen was het een goede training. "Op de technische stukjes werd ik steeds op een meter of tien gereden. Die gasten, vooral de jonge jongens, zijn zo handig. Ik verloor daar steeds tien meter ofzo. Op de rechte stukken en ook de heuveltjes kon ik dat steeds weer een beetje goedmaken. Maar uiteindelijk was Michiel sneller. Het was een mooie trainingsdag en ik heb er toch weer een bosje bloemen bij, haha"

Het podium in Het Twisk, met naast Groenewegen en Michiel Mouris ook nog diens broer Wessel Mouris op plek drie. | Beeld: screenshot NH Sport/Thomas Brood

Mouris

Voor Mouris was het natuurlijk de dag van zijn nog jonge leven. "Het is erg speciaal om hier van Dylan te winnen. Ik heb in het begin even in zijn wiel gezeten, want Dylan rijdt natuurlijk heel hard. Op de technische stukken ging ik steeds op kop en kon ik een gaatje slaan."

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022