Kanttekening bij snelle topvorm Van der Poel: 'Hij zit al tegen de limieten aan, maar is nog meer dan 60 dagen tot WK...'

Mathieu van der Poel liet er in Antwerpen geen gras over groeien: met een enorme versnelling in de tweede ronde zette hij de concurrentie te kijk.

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 men elite

Met Wout van Aert, die zijn rentree maakte in Antwerpen, voorop natuurlijk. Al toonde de Belg zich na afloop zeer tevreden met zijn tweede plaats, want hij had niet verwacht mee te kunnen doen om het podium. Sporza-commentator Paul Herygers vertelt onder de indruk te zijn van Van der Poel, maar zet ook kanttekeningen bij zijn goede vorm, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

Vooral de verbetenheid van Van der Poel valt op. Alsof hij met revanchegevoelens rondrijdt na zijn mislukte Tour de France en het debacle op het WK in Wollongong. "Ik denk dat het overduidelijk is dat ze er bij zijn entourage alles aan gedaan hebben om Van der Poel weer een optimale renner en crosser te maken. Hij zal daar enorm voor geknokt en gewerkt hebben."

Herygers is blij om te zien dat Van der Poel het weer goed doet, maar vraagt zich ook af of de Nederlander niet té snel in topvorm is. "Ik denk dat iedereen het Van der Poel gunt om er weer te staan. Hij heeft al ellende genoeg gehad. Ik zie wel al een Van der Poel rondrijden die tegen de limieten aanzit. Hij zal nog wel iets verbeteren, maar het is nog meer dan zestig dagen tot het WK... Dat is nog lang."

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022