Geen B&B Hotels-KTM voor Ramon Sinkeldam: sprintaantrekker tekent voor 2 jaar bij Alpecin-Deceuninck

Ramon Sinkeldam zou naar het huidige B&B Hotels-KTM gaan, maar het Franse avontuur gaat niet door en hij tekent nu bij Alpecin-Deceuninck.

Minerva Classic Brugge-De Panne 2022

Het leek zo'n mooi project: B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een krachtige geldschieter erbij krijgen en goede renners werden vastgelegd. Mark Cavendish, Cees Bol, Nick Schultz en Ramon Sinkeldam zouden onder anderen in Franse dienst gaan rijden. Alleen kreeg Pineau de financiering niet rond en dus zitten die renners begin december nog in onzekerheid.

Althans een groot gedeelte van het team, want Ramon Sinkeldam heeft inmiddels onderdak gevonden. De Noord-Hollander verkast voor twee jaar naar Alpecin-Deceuninck. Sinkeldam geldt als een van de beste sprintaantrekkers van het peloton. Dat liet hij afgelopen seizoen onder meer zien in de Giro d'Italia, waar hij meerdere keren de rode loper uitrolde voor Arnaud Démare.

Patrick Lefevere van Quick-Step Alpha Vinyl lonkte naar hem, maar dat ging niet door. Het project van Pineau klonk aantrekkelijk, maar toen dat niet van de grond bleek te komen was Alpecin-Deceuninck er razendsnel bij. Bij de ploeg van Mathieu van der Poel zal Sinkeldam vooral sprinters als Jasper Philipsen en Kaden Groves moeten bijstaan. Bij de ploeg konden ze nog een goede lead-out gebruiken, want Jonas Rickaert is nog steeds niet helemaal hersteld van de operatie aan zijn liesslagader.

Sinkeldam na zijn transfer: "Het klinkt als een cliché, maar het is de waarheid: ik ben onwijs blij met deze kans. Alle stukjes vallen in elkaar. Ik ben onwijs gemotiveerd om onderdeel uit te gaan maken van de sprinttrein en mijn ervaring over te brengen op de andere renners." De bijna 34-jarige Sinkeldam heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Alpecin-Deceuninck.

Nieuws
  • Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2022