Filippo Pozzato durft niet meer fietsen sinds overlijden Rebellin: 'Ben gaan hardlopen'

De wielerwereld is in rouw sinds het tragische ongeval waarbij Davide Rebellin om het leven kwam. Ook bij voormalig wielrenner Filippo Pozzato heeft zijn overlijden diepe wonden nagelaten.

UCI Gravel World Championships 2022 women

Het is nu bijna een week geleden dat de wielerwereld opgeschrikt werd door het onverwachtse overlijden van Davide Rebellin. De Italiaan stierf op 51-jarige leeftijd na een aanrijding met een verwachting. Hij was nog maar enkele weken met wielerpensioen na een bijzondere lange carrière die 30 jaar duurde.

Rebellin was geliefd bij zijn collega-renners en zijn overlijden liet dan ook diepe sporen na. Zo ook bij landgenoot en ex-renner Filippo Pozzato. De twee kennen elkaar ook vrij goed. Beiden zijn afkomstig uit de regio Veneto en reden 18 seizoenen samen als profrenner.

In La Gazzetta Dello Sport vertelt Pozzato de plaats van het ongeval heel goed te kennen. "Het is er erg druk en ik heb die weg ook altijd vermeden tijdens mijn trainingen. Davide traint daar trouwens ook nooit, hij reed er volgens mij enkel omdat hij zes kilometer verderop woont. Davide was ook altijd zeer voorzichtig op zijn fiets en ging altijd met fietsverlichting op pad."

Verder vertelt Pozzatto schrik te hebben om nog op zijn fiets te kruipen. "Eerst Scarponi, nu Rebellin... Ik koers nog steeds erg graag, ik wilde gisterenochtend zelfs een ritje gaan maken, maar ik heb het uiteindelijk niet gedaan en ben dan maar gaan hardlopen."

Rebellin reed in eigen regio, tijdens de Veneto Classic, zijn allerlaatste koers. En net Filippo Pozzato is koersdirecteur van die Italiaanse seizoensafsluiter. "Rebellin was nog steeds competitief ondanks het zware parkoers en de jonge garde waartegen hij moest opboksen. Hij had een waanzinnige motor, zijn capaciteiten waren immens", aldus een geëmotioneerde Pozzato.

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022