Tiesj Benoot: 'Cervélo veruit de beste fiets waarop ik ooit reed'

Benoot kan na een blessure weer trainen en doet dat op zijn geliefde Cervélo. En jij kunt ook zo'n geelzwarte (of groene) fiets bemachtigen..

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

In augustus kwam Tiesj Benoot op trainingskamp in het Italiaanse Livigno zwaar ten val in een afdaling nadat een automobilist niet goed uitkeek. De Belg kende tot dan toe een sterk seizoen, waarin hij in de Tour liet zien een echte aanwinst te zijn voor Jumbo-Visma.

Wedstrijdfietsen

Benoot heeft het zelf ook uitstekend naar zijn zin bij de ploeg, al was het maar vanwege de fiets die onder zijn kont zit, zo doet hij aan de Vlaamse krant uit de doeken. "Ik word geen euro meer betaald om reclame te maken, maar Cervélo is veruit de beste fiets waarmee ik ooit gereden heb."

De 28-jarige Belg kwam met de Vlaamse krant over z'n fiets te spreken omdat Jumbo-Visma een speciale veiling organiseert van de Cervélo's waar de dames en heren van de profploeg het afgelopen seizoen wedstrijden op reden.

"Ik zou zelf nooit de trainingsfiets van een profrenner overkopen, haha. Maar in dit geval gaat het niet om de fietsen waarmee we trainen, wel om de fietsen waarmee we onze wedstrijden rijden. Dat zijn sowieso fietsen met weinig kilometers op de teller én die bij wijze van spreken elke week bij de fietsenmaker worden binnengebracht voor onderhoud", prijst hij de fietsen aan.

Veiling

Je kunt vanaf morgen bieden via veilingsite Catawiki bieden op de fiets van Benoot en 17 andere exemplaren. Op die site zullen onder andere e Cervélo R5 van Tourwinnaar Jonas Vingegaard, de fiets van Tom Dumoulins laatste grote ronde en die van groenetruiwinnaars Wout van Aert en Marianne Vos worden aangeboden.

De fiets is voor degene met het hoogste bod. Diegene krijgt er ook nog een handgeschreven brief van de oude eigenaar bij. De opbrengst komt ten goede aan de talentontwikkeling bij Jumbo-Visma in de breedste zin van het woord - voor de opleidingsploeg dus, maar ook voor de vele initiatieven die de ploeg onderneemt om het Nederlandse jeugdwielrennen te ondersteunen. De veiling loopt door tot 18 december.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022