Herstel Roglic gaat langzaamaan goede kant op: 'Ik kan mijn arm nog niet helemaal strekken, maar iedere week gaat beter''

Primoz Roglic zal er niet meteen aan het begin van het jaar staan, want tijdens de winter heeft hij de fiets lang niet aangeraakt.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Dat heeft natuurlijk een specifieke reden, want de Sloveen werd geopereerd aan zijn schouder. In gesprek met WielerFlits vertelt hij over zijn herstel. "Ik hoop weer langzamerhand mijn trainingen op te pakken", begint Roglic zijn verhaal. "Het is acht weken na de operatie aan mijn schouder. Iedere week gaat het beter, maar zo'n herstel heeft tijd nodig."

Roglic legt uit wat ze precies gedaan hebben tijdens de operatie. "Ze hebben een deel van mijn bot afgehaald en dat op de plek in de schouder toegevoegd. De eerste periode na de operatie kon ik nauwelijks bewegen met mijn arm. En nu kan ik mijn arm nog steeds niet helemaal strekken. Gelukkig ben ik geen zwemmer, want dan had zo'n ingreep een veel grotere impact."

Langzaamaan is Roglic weer begonnen met trainen. "De afgelopen weken ben ik voorzichtig weer op de hometrainer begonnen met af en toe een uurtje fietsen. Afgelopen week heb ik een scan laten maken, waarna ik van de doktoren groen licht kreeg om weer rustig aan buiten op de weg te fietsen. Mijn hoop is dat ik in januari op het tweede trainingskamp van de ploeg weer redelijk mee kan."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022