Aniek van Alphen soleert naar tweede zege van het seizoen in Essen

Vooraleer we morgen de toppers aan het werk zien in de Wereldbeker van Dublin, stond vandaag de Exact Cross in Essen op de agenda, weliswaar zonder de toppers aan de start.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

Alle ogen waren gericht op Aniek van Alphen. De Nederlandse won vorig weekend nog in Boom en versloeg daar heel wat toppers bij de vrouwen. Yara Kastelijn lijkt haar voornaamste belager. Sanne Cant gaf verstek wegens ziekte.

Onder vriestemperaturen ontstond al na vier minuten een kopgroepje met Van Alphen, Frank, Kay, Verdonschot en Bentveld, wat later kwam ook Kastelijn aansluiten.

Na drie ronden vond Van Alphen het welletjes. Ze trok stevig door en bouwde haar voorsprong gestaag uit tot een halve minuut. Ze leek zegezeker. Met z'n vijven reden ze in de achtervolging en werd het nog spannend voor de tweede plaats.

Bij de voorlaatste passage aan de streep had Van Alphen al een voorsprong van 45 seconden. Achterin versnelde Alicia Frank en leek ze op weg naar een tweede plek.

Van Alphen reed uiteindelijk solo naar haar tweede zege van het seizoen. Frank werd tweede en Kastelijn mocht het podium vervolledigen.

Reactie Van Alphen

Aniek van Alphen was uiteraard dolblij met haar tweede zege en hoopt hiermee te bewijzen dat ze een wk-selectie waard is, zo vertelt ze na afloop in het flashinterview. "Als ik dit niveau volhoudt komt dat wel goed denk ik. Deze zege geeft me extra moraal. Het loopt al het hele seizoen super goed."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022