Nog geen profcontract, maar 22-jarige Gerben Kuypers rijdt solo naar zege in Essen!

Terwijl de toppers al in Dublin zitten voor de wereldbeker van zondag, reed de nog maar 22-jarige Gerben Kuypers solo naar de zege in Essen.

Superprestige cyclocross Ruddervoorde men elite 2022

Wout van Aert en Tom Pidcock kiezen net als de andere toppers voor een Iers avontuur in Dublin, Mathieu van der Poel traint momenteel onder de zon in Spanje. En dus kregen de andere jongens eens de kans om voor de zege te rijden.

Onder temperaturen die maar net boven het vriespunt liggen, doken Gerben Kuypers en Emiel Verstrynge als eersten het veld in en vormden het kopduo. In de derde ronde sloten de Waal Clement Horny en Jens Adams aan.

Toen Horny en Adams in de problemen kwamen, konden Verstrynge en Kuypers opnieuw een kloof slaan. Een lekke band voor Emiel Verstrynge zorgde er echter voor dat Kuypers er alleen van door ging. De jongeman is nog maar 22 en trok stevig door. Halfweg koers bedroeg zijn voorsprong al 30 seconden op achtervolgers Michiels, Vandeputte en Verstrynge.

In de achtergrond plaatste Adams een versnelling en ging hij in z'n ééntje op zoek naar koploper Kuypers. De voorsprong van Kuypers daalde tot 22 seconden, maar bleef stabiel.

Gerben Kuypers kwam uiteindelijk solo over de finish. Jens Adams werd tweede en Verstrynge vervolledigde het podium. Thuisrijder Tom Meeusen werd pas 8e.

Reactie Gerben Kuypers

"Ik ben enorm blij, ik had dit echt niet verwacht", vertelde Kuypers na afloop in het flashinterview. "Het was een dag zoals het moest zijn, een echte stoempcross, dat is wat ik het beste kan. Het was de eerste keer dit seizoen dat ik op zo'n parkoers kon rijden."

Kuypers is vooralsnog geen prof en werkte in een fabriek, waar hij regelmatig om vier uur in de ochtend moest opstaan. "Ik heb maandag ontslag genomen, omdat het niet meer haalbaar is om het te combineren. Ik hoop dat ik de kans krijg om prof te worden. Dat bewijs ik hier ook."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 202C