Lance Armstrong cynisch over Tourwinnaar: 'Een ober uit Spanje, dat hij won kon toch niet?'

Dat Lance Armstrong niet al zijn ex-collega's zo waardeert als Jan Ullrich blijkt maar weer. Carlos Sastre moet het ontgelden bij de Texaan.

Tour de France 2008 divers

In de podcast van Joe Pompliano maakt hij op een vrij cynische manier gehakt van de Tourwinnaar van 2008. De overwinning van Sastre in Frankrijk was een van de redenen voor Armstrong om nog terug te keren in het peloton en nog eens een gooi te doen naar een overwinning in de Tour de France.

Het was hoogmoed, want die comeback heeft uiteindelijk zijn ineenstorting veroorzaakt, althans dat is wat hij zelf al jaren roept. "Het was de brug naar het verleden", vertelt hij. "Waarom ik het dan deed? Livestrong zwakte wat af omdat het podium toch weg was, en daar wilde ik nog een slinger aan geven."

En dan was er dus Sastre, die op Alpe d'Huez de Tour van 2008 naar zijn hand zette. "O ja, en this guy uit Spanje. Een ober die ik in mijn slaap kon verslaan. Dat kon toch niet? Daardoor dacht ik dat ik terug kon komen, maar het bleek uiteindelijk de brug naar het verleden. Ik heb alleen nergens spijt van, want het is gelopen zoals het is gelopen. Ik moet ermee leven."

Pelotonpraat
  • Foto Jos Vaessens/Cor Vos ©2008