Herygers onder de indruk: 'Ik zeg niet dat Wout het niveau van Mathieu al haalt, maar het scheelt weinig'

Wout van Aert had aan één versnelling genoeg in Dublin. Paul Herygers over de zege van de renner van Team Jumbo-Visma.

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 men elite

Herygers, die als commentator aan Sporza verbonden is, vergelijkt de prestatie van Van Aert met die van Mathieu van der Poel vorige week in Antwerpen, waar de Nederlander huishield door één keer te demarreren en de voorsprong vervolgens stelselmatig uit te diepen. Herygers: "Ik zal niet zeggen dat hij al het niveau van Van der Poel haalt, maar het scheelt weinig."

De omstandigheden in Dublin lagen Van Aert bovendien goed. Door de regenval en de daarmee gepaarde modderstroken werd het een cross voor de grote motoren. En wat dat betreft kent Van Aert zijn gelijke niet. "Hij kreeg natuurlijk een parkoers voorgeschoteld dat loepzuiver was. Het was honderd procent zijn ding en het mocht zelfs nog iets zwaarder zijn."

In de strijd om het Wereldbeker-klassement spelen Van Aert en Van der Poel uiteraard geen rol. Daarin staat Laurens Sweeck bovenaan. Hij liep in Dublin verder uit op grootste concurrent Eli Iserbyt. "Dat had ik niet verwacht. Ik had aangestipt waar Sweeck voor Iserbyt zou eindigen en in Dublin had ik iets anders in gedachten. Sweeck is over de hele lijn goed, al was het niet oké dat hij in Antwerpen niet kon duelleren met Van Aert en Michael Vanthourenhout."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022