Kinderen brengen ultieme ode aan Niki Terpstra: 'Je hebt me allemaal goede dingen geleerd, en ik kan nu alle dingen veel beter dan jij'

Niki Terpstra nam afscheid van de wielersport met de zege in de Zesdaagse van Rotterdam. Hij was niet de enige die de show stal.

Wooning Zesdaagse Rotterdam 2022 day-6

De Telegraaf tekende namelijk op wat er gebeurde toen de kinderen van Terpstra het woord kreeg. Zoon Luca had onder meer een speciale boodschap voor zijn vader. "Hoi papa, je was een goede vader voor me en bent dat nu nog steeds", zei hij.

"Je hebt me allemaal goede dingen geleerd, zoals wiskunde, fietsen en met gereedschap omgaan. Ik kan nu alle dingen veel beter dan jij. Ik keek altijd met veel plezier naar jouw wedstrijden en dat doe ik nu nog steeds. Ik hou van je."

Dochter Zoey had een iets andere boodschap voor haar vader. "Toen je viel, stond je altijd gelijk op. Je gaf nooit op en daar ben ik echt heel trots op." Al vertelde Terpstra's dochter ook dat ze soms moeite had met de koersen waaraan haar vader meedeed. "Ik keek soms met angst naar je wedstrijden, papa."

In de laatste jaren van zijn loopbaan kampte Terpstra veelvuldig met pech. Zo kwam hij in zijn eerste jaar bij het huidige TotalEnergies, 2019, ten val in de Ronde van Vlaanderen en Tour de France. In beide koersen moest hij opgeven. Het ergste ongeval vond echter op training plaats in 2020. Op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad raakte Terpstra ernstig gewond nadat de brommer voor hem moest uitwijken voor ganzen.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022