Wielerjournaliste grapt over voetballers: 'Als ze zouden fietsen, vielen ze dan ook zo aanstellerig?'

Een mooie, rake en grappige observatie van de Eurosport-presentatrice Orla Chennaoui naar aanleiding van het WK voetbal...

Het zal je niet ontgaan zijn: er is een WK vrije val aan de gang. Pardon, een WK voetbal... Maar ook op het WK buitelen de spelers weer letterlijk over elkaar heen en lijkt de een er nog erger aan toe te zijn dan de ander, om na een half minuutje, als de vrije trap eenmaal binnen is, weer als een kievit te lopen.

Het wat aanstellerige gedrag van sommige voetballers viel ook wielerjournaliste (onder andere presentatrice bij Eurosport) Orla Chennaoui op. De Noord-Ierse, getrouwd met een Marokkaanse man en woonachtig in Londen en Amsterdam, plaatste er een vilein maar humorvol tweetje over.

Ze vraagt zich op het sociale mediaplatform af hoe voetballers een wielerwedstrijd zouden aanpakken. "Denk je dat ze dan nog steeds zo aanstellerig zouden vallen als iemand even hun stuur aan zou raken of zouden ze wat harder worden*?"

*Chennaoui zegt het in iets stevigere bewoordingen, zoals je in haar tweet leest...

Vandaag en morgen staan op het WK voetbal dus de halve finales op het spel. Eerst is om 20.00 uur aan Argentinië en Kroatië om te bepalen wie zich de eerste finalist mag noemen. Donderdag spelen Frankrijk en het verrassende Marokko tegen elkaar om te bepalen wie de tweede finalist wordt.

In het wielrennen is het zaterdag uitkijken naar de sneeuwcross van Val di Sole, met bij de mannen Mathieu van der Poel aan het vertrekt. Door de troostfinale op het WK voetbal zal de cross iets eerder (een half uur) beginnen dan de gebruikelijk tijd - vanaf 13.00 uur de vrouwen dus.

Pelotonpraat
  • Beeld: ProShots / Marcel van Dorst