Pogacar: 'Ik geloof dat Evenepoel de Tour ooit gaat winnen'

Tadej Pogacar is op dit moment met zijn ploeg UAE Team Emirates op trainingskamp in Alicante. Wieler Revue kon het Sloveense wonderkind daar enkele vragen stellen.

Tre Valli Varesine elite 2022

Pogacar kon terugblikken op een geweldig seizoen. Van februari tot oktober verkeerde hij in bloedvorm en met in totaal 16 zeges deed geen enkele renner beter. De gele trui was deze keer voor Jonas Vingegaard, maar daar heeft hij zich al lang overheen gezet.

Wat betreft dat andere wonderkind, Remco Evenepoel, heeft de Sloveen enkel maar lovende woorden. "Hij reed een fantastisch seizoen. We hebben het laatste nog niet gezien van hem. Volgend jaar is hij zeker nog sterker en hij gaat nog veel bereiken in zijn carrière."

Of hij in Remco een potentieel Tourwinnaar ziet? "Ik denk het wel ja", klinkt het kort en duidelijk. Het volledige interview vindt u hieronder terug.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022