Humorvolle Geraint Thomas bevestigt deelname Giro op z'n MVDP's (maar of ze er in Italië zo blij mee zijn..)

Hoe je met één grappig tweetje duidelijk kunt maken dat je de afgelopen Giro goed hebt gevolgd. Geraint Thomas maakt duidelijk dat hij in 'Kamp Van der Poel' zit!

Benelux Tour 2021 - Stage 5

In een eerder bericht op onze site hintte Geraint Thomas al op een deelname aan de Giro. Hij gaf namelijk de ASO onderuit de zak vanwege het geringe aantal tijdritkilometers in de Tour de France. Op geheel eigen wijze maakte Thomas gisteravond bekend dat hij komend jaar inderdaad zal deelnemen aan de Ronde van Italië.

De humorvolle Welshman maakte namelijk duidelijk dat hij van de afgelopen Giro ook het een en ander had meegekregen en verwerkte dat in een tweet.

In de Giro van 2022 stal Mathieu van der Poel namelijk de harten van de Italianen met z'n attractieve manier van koersen en geintjes onderweg, maar ontstond er (grappige) ophef toen MVDP het niet zo nauw bleek te nemen met de culinaire mores in Italië.

Er doken oude beelden op waarin Van der Poel een bord spaghetti met ketchup at en hij verklaarde zijn liefde aan de Pizza Hawaï, een doodzonde in Italië (en eigenlijk ook wel in Nederland, maar dat is de mening van een redacteur..). Het werd een running gag waarin de Giro-organisatie zelfs zover ging om zelf een pizza met ananas te verorberen.

Dat alles zette Thomas ertoe zijn Giro-deelname op ludieke wijze te bevestigen met een foto waarop hij... jawel boven een bord met een pizza Hawaï erop zit.

Thomas zal het in de Giro onder andere opnemen tegen topfavoriet Remco Evenepoel. Daarnaast is het waarschijnlijk dat Thomas Thymen Arensman als ploeggenoot mee zal krijgen in Italië. Namens BORA-hansgrohe heeft Aleksandr Vlasov ook zijn zinnen gezet op de ronde door Italië.

Pelotonpraat
  • Bilzen - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Geraint Thomas (GBR / Team INEOS Grenadiers) pictured during 17th Benelux Tour (2.UWT) - stage 5 Riemst to Bilzen(188KM) - photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2021