🎥 Super WK: cyclobal (voetbal of zelfs rugby op de fiets) levert veel spectaculairdere beelden op

Je kent de sport misschien niet, maar bij cyclobal, voetbal vanaf de fiets, gaat het er heftig aan toe! Misschien is de term rugby op de fiets beter op z'n plaats..

WK kunstfietsen in Winterthur

Het Super WK wielrennen is begonnen en de term Super houdt in dat er naast de wielersporten die wij veel volgen ook heel veel exotische wielersporten op het programma staan. Cyclobal is er eentje van. Een soort voetbal op de fiets. Hoe kan dat nu leuk zijn, denk je misschien.

Maar als je voetbal met de fiets gaat spelen, dan is het sowieso spektakel. En het is dus een officiële sport die onder de vlag van de UCI wordt gespeeld. De wedstrijd vindt plaats op een handbalveld en is met 6 tegen 6.

Uiteraard wordt het in België beoefend met clubs in Beringen, Genk, Gent en Ieper. Ook in het Nederlandse Heerlen is een club. Wij snappen de leden wel, want zo aan de beelden te zien gaat het er heftig aan toe. We vergelijken het met voetbal, maar misschien is rugby meer op z'n plaats. Zoals die ene speler z'n eigen doel in sjeest, oioioioi...

Let op: misschien laadt het filmpje niet direct op onze site, klik dan even door (excuses, dit ligt aan Instagram..)

Helaas wordt het WK cyclobal niet live uitgezonden door een zender die je gratis kunt kijken, want het zou toch wel lekker zijn om even zo'n potje te bekijken tussen al het andere fietsgeweld door. In de avonden kun je nu wel bij de NOS, Sporza en Eurosport terecht voor het baanwielrennen. Zondag is er op tv is er ruim baan voor de wegwedstrijd bij de mannen.

Pelotonpraat
  • foto Cor Vos ©2007