HomeGeen categorieHiervoor kies je voor wielrennen met een elektrische fiets

Hiervoor kies je voor wielrennen met een elektrische fiets

Elektrische racefietsen maken wielrennen toegankelijk voor iedereen, hartstikke goed dus! In dit artikel geven we je tips en informatie.

Bij wielrennen denken veel mensen direct aan de wielersport, waarbij de sportfietsen centraal staan. De kracht van de wielrenner bepaalt de snelheid en naarmate er meer vaardigheden ontwikkeld zijn, kan iemand zich naar de overwinning helpen.

Met de komst van elektrische fietsen is de wielersport echter toegankelijk geworden voor een bredere doelgroep en zijn er ook weer heel nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Maar waarom zou je er dan voor kiezen om een e-bike aan te schaffen voor het wielrennen? En waar moet je dan rekening mee houden tijdens de aanschaf? Na het lezen van onderstaande informatie kun je jouw hobby aanzienlijk uitbreiden.

Sneller vooruitkomen dankzij een e-bike

De elektrische fietsen maken het wielrennen voor veel mensen mogelijk. Bij wielrennen gaat het er immers om dat je snel vooruitkomt. Met een beperking of vanwege de leeftijd is het niet altijd eenvoudig om een hoge snelheid aan te houden, maar door de trapondersteuning heb je toch een goede snelheid te pakken. Je kunt iedereen achter je laten dankzij deze fiets.

De trapondersteuning zorgt er tevens voor dat je niet veel kracht hoeft te zetten om de gewenste snelheid te behalen. De fietsen die hiervoor geschikt zijn, kunnen daarbij een hogere snelheid behalen dan de andere modellen die je op de markt tegenkomt.

De afstand eenvoudiger te overbruggen

Je moet daarbij ook opletten dat je een flinke afstand af kunt leggen tijdens het wielrennen. De accu speelt hier een grote rol bij. De actieradius verschilt aanzienlijk per fiets. Zo zijn er fietsen die voornamelijk voor de kortere afstanden geschikt zijn, maar ook afstanden die jou helpen om veel langer op pad te zijn en jouw favoriete sport uit te voeren.

Met behulp van een elektrische fiets heb je hierdoor ook de mogelijkheid om langer van de sport te genieten en nog meer beweging te krijgen. Ondanks dat de fiets een deel van het werk uit handen neemt, ben je toch in beweging en kun je aan jouw gezondheid werken. Jij hoeft hiervoor alleen nog maar de juiste accu te vinden, zodat je niet voor verrassingen staat onderweg.

Modellen bieden veel mogelijkheden voor wielrennen

Voor het wielrennen zijn er een groot aantal modellen van de e-bike aan te schaffen. Bij Stella kun je de modellen bekijken en ontdekken welke fiets het beste bij jou past. Het wielrennen is toegankelijk voor iedereen en je kunt de fiets ook voor andere doeleinden aanzetten.

Ieder model geeft weer nieuwe mogelijkheden en je kunt iedere dag sporten. Het wielrennen wordt weer eenvoudiger en je biedt jezelf nieuwe gelegenheden. Je bent weer voortdurend in de buitenlucht bezig en kunt jouw gezondheid verbeteren door de beweging die je krijgt. Bewegen was nog nooit zo makkelijk dan met een e-bike bij Stella.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Winterwonderland: parkoers in Val di Sole ondergedompeld in dik pak sneeuw

Het is weer bijna zover. Op zondag 10 december strijkt het veldritpeloton neer in...

🎥 Arkea-B&B Hotels pakt in gelikt filmpje uit met nieuw shirt in thema van beroemd zwaard

Wielerploegen doen er heden ten dage alles aan om onderscheidend te zijn. De social...

Wout van Aert: ‘Ik had als kind helemaal niks met wegwielrennen’

Wout van Aert start zijn crossseizoen aanstaande zaterdag in Essen, om vervolgens met de...

Dylan Groenewegen over Fabio Jakobsen: ‘Nooit een vriend van me geweest, wel een geweldige wielrenner’

De namen van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen zullen voor eeuwig met elkaar verbonden...

Meer zoals dit

De groeiende populariteit van professioneel wielrennen

Professioneel wielrennen wint wereldwijd aan populariteit en heeft zich stevig gevestigd in de wereld...

Van Aert zou graag meer crossen: ‘Maar hij begrijpt het grotere plaatje, WK te grote impact op voorjaar’

Een van de meest opvallende zaken (tot nog toe) is natuurlijk het compactere crossprogramma...

Voorjaarskern Jumbo-Visma bouwt al aan ploeg: ‘Tim van Dijke wist quiz wonderwel te winnen, als trofee mocht hij hele dag op kop’

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt ploegleider Maarten Wynants over de dag in Vlaanderen,...