Wielervriend Mark Cavendish: 'Hij heeft zeker een contract getekend voor komend seizoen'

We hoeven ons geen zorgen te maken over Mark Cavendish. Maar welke ploeg wordt het dan? Ligt er een verrassing in het verschiet?

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

Het is de wielersoap van deze winter: vindt Mark Cavendish in 2023 nog ergens onderdak om vervolgens in de Tour ook nog eens een gooi te kunnen doen naar etapperecord van Eddy Merckx in de Tour? (Merckx en Cav staan nu op gelijke hoogte.)

Volgens Peter Kennaugh, een wielervriend van Cavendish die inmiddels gepensioneerd is maar in 2012 nog een jaartje ploeggenoot was bij Sky, zal de sprinter sowieso actief zijn in het profpeloton zijn komend seizoen. "Ik weet zeker dat hij een contract heeft getekend voor komend seizoen", zegt Kennaugh in de Never Strays Far Podcast.

Wat zijn de opties?

Cavendish werd lang gelinkt (hij had er zelfs al getekend) aan het nieuwe wielerproject van Jerome Pineau (B&B Hotels), maar wat zijn de opties nu dat is geïmplodeerd, waarom is Kennaugh zo zeker van zijn zaak?

Dat zou best eens te maken kunnen hebben met een verrassende naam: Human Powered Health. Volgens het geruchtencircuit zou dat de volgende bestemming kunnen zijn voor Cavendish. De Amerikaanse ploeg is weer een iets Europesere koers gaan varen en aast op een Tour-wildcard; Cavendish is daarvoor natuurlijk het ideale visitekaartje.

Maar ook AG2R Citroën is nog een serieuze optie. De Franse ploeg heeft nog een paar plekken over in de ploeg (heel veel World Teams zitten al vol met 30 renners of hebben aangegeven het bij 29 te houden), kan nog wel een afmaker gebruiken én heeft budget.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022